Descoperirea lui Albert Einstein despre secretul fericirii

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Descoperirea lui Albert Einstein despre secretul fericirii
Descoperirea lui Albert Einstein despre secretul fericirii

Fizicianul laureat al Premiului Nobel este recunoscut ca unul dintre cei mai remarcabili oameni de știință din istorie. Numele său este sinonim cu genialitatea și excelența. Contribuțiile sale în domeniul științific sunt la fel de relevante în prezent, în anul 2022, precum au fost în secolul al XX-lea, în perioada sa de activitate.

De la dezvoltarea mecanicii cuantice la elaborarea teoriei relativității, acest fizician german a pus bazele fizicii moderne și a contribuit la înțelegerea fundamentală a masei, spațiului, energiei și timpului. Descoperirile sale științifice au facilitat dezvoltarea energiei nucleare, a sistemelor de navigație GPS, a calculatoarelor și a multor alte inovații care aduc beneficii în viața noastră de zi cu zi.

Surprinzător sau nu, Einstein a manifestat și interes pentru filosofie, încercând să dezvăluie ce aduce adevărata împlinire în viață, dezvoltând chiar o teorie a fericirii. Care este aceasta?

În timpul unei călătorii în Japonia în anul 1922, Albert Einstein a primit vestea că a fost distins cu premiul Nobel și, drept rezultat, a fost tratat ca o adevărată celebritate rock. A fost întâmpinat de mii de fani la Palatul Imperial din Tokyo, unde a avut întâlnirea cu împăratul și împărăteasa, conform biografiei scrise de Walter Isaacson despre Albert Einstein.

Aproximativ 2.500 de oameni au plătit bilet pentru a asculta prelegerea sa, iar la întoarcerea la hotel, Einstein a primit un colet de la un curier. Din păcate, nu avea mărunțiș pentru a-i oferi curierului un bacșiș, așa că a scris câteva cuvinte pe două bilețele.

Scris în germană, notiţele de pe bilet erau următoarele: “O viaţă liniştită şi modestă va aduce o fericire mai mare decât încercarea de-a obţine succesul şi neliniştea care rezultă din acest obiectiv”.

Einstein a compus apoi un al doilea bileţel, pe care a scris: “Dacă vrei cu adevărat, poţi!”, conform celor relatate de BBC News. Apoi, omul de ştiinţă i-a spus curierului să păstreze cele două bileţele pentru că vor valora destul de mult în viitor. Şi a avut dreptate!

BBC a declarat, în 2017, că primul bileţel a fost vândut de nepotul acelui curier, care a obţinut pe el nu mai puţin de 1,56 milioane de dolari, iar cel de-al doilea a fost achiziţionat de un doritor cu 240.000 de dolari. Asemenea profit cu siguranţă că l-a făcut fericit pe vânzătorul celor două bileţele scrise de Albert Einstein.

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel