Atunci când pleci la drum lung trebuie să ai în vedere un aspect care ar putea aduce consecințe negative asupra organismului. De aceea, trebuie planificate și pauzele de drum atunci când stabilești itinerariul călătoriei.
Dacă aveți planificată o excursie cu mașina în această vară, se poate să vă concentrați doar asupra locurilor pe care le veți vizita, să stabiliți traseul pe care îl veți urma și să vă pregătiți mașina pentru călătoria lungă.
Aceștia sunt pași cruciali pentru planificarea unei excursii de neuitat, dar există o sarcină foarte importantă care nu poate fi trecută cu vederea. Din punctul de vedere al cardiologilor, cel mai important lucru pe care trebuie să-l faceți în timpul călătoriilor lungi cu mașina este să faceți cât mai multe pauze.
Nu contează care este starea dumneavoastră generală de sănătate sau vârsta, oricine ar trebui să iasă din mașină și să se miște la fiecare aproximativ două ore, în cazul în care călătoria va dura cel puțin patru ore.
Statul în mașină ore în șir poate afecta circulația sângelui în organism, poate duce la deshidratare și poate contribui la formarea de cheaguri. Netratate, aceste cheaguri se pot răspândi și pot amenința sănătatea omului.
"Călătoria în mașină pentru o perioadă de timp neîntreruptă și prelungită, în poziție așezată, crește riscul de a dezvolta tromboză venoasă profundă (TVP) - un tip de cheag de sânge care se formează în venele profunde ale picioarelor", a declarat pentru HuffPost Dr. Vladimir Lakhter, profesor asistent de medicină la Școala de Medicină Lewis Katz de la Universitatea Temple și cardiolog intervenționist la Spitalul Universitar Temple, conform Yahoo news.