Dieta disociată. Cât și cum se ține, de fapt. Cât e bine să pierdem în greutate, pe săptămână: PERICOL!

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Dieta disociată, meniu. Ce este, ce dezavantaje are cum se ține, de fapt. Cât e sănătos să pierdem în greutate, pe săptămână.

Dieta disociată. Cum o ții, cât timp și cum arată un meniu sănătos dacă vrei să o ții. 

"Dieta disociată a pornit de la ideea că dacă mănânci în fiecare zi un altfel de aliment, poți să mănânci nelimitat din acel aliment într-o zi, mai multe alimente în zile diferite și, iată, așa poți să slăbești foarte repede și foarte eficient. 

Problema acestei diete disociate este că poate să fie cu probleme pe termen lung, atâta timp cât cineva, de exemplu, are o gastrită și ajunge la ziua cu fructe, atunci când s-ar putea să nu-i fie foarte bine. Cei care au colon iritabil și ajung la ziua doar cu legume verzi, ar putea să sufere din cauza asta. În ziua doar de carne am putea să avem iar probleme cu stomacul. 

Ei, eu nu vă propun o dietă disociată clasică, pentru că poate să fie periculoasă pentru sănătate, chiar dacă pe termen scurt, pe siluetă, se vede foarte bine. În general, kilogramele care se pierd repede nu sunt de grăsime, nu sunt de acolo de unde ne dorim să le dăm. În general, kilogramele pierdute repede sunt mai degrabă deshidratare, pierdem multă apă, iar prin înfometare și deficit major caloric e posibil să pierdem și masă musculară. 

Eu vă propun o altă dietă disociată, dar o disociere pe mese, una mai inteligentă a alimentelor, astfel încât să nu ne facem rău și să nu ne lipsească nici vitaminele, nici mineralele, pentru că trebuie să ținem cont de sănătatea noastră, avem nevoie să ne hrănim cu alimente, nu să ne facem rău. 

Întotdeauna, înainte de a ne apuca de o dietă este bine să începem cu niște analize de sânge, analize clasice, eventual un consult medical, prin medicul de familie, prin medicul de medicină internă... în funcție de vârstă.

Inițierea unei diete trebuie făcută nu doar din punct de vedere alimentar, în farfurie, ci e important să urmărim inclusiv modul în care ne hidratăm, ne odihnim. Orarul meselor este foarte important...

Citește mai departe pe DC Medical

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel