Dmitri Medvedev, declarație halucinantă: Cine a spus că Ucraina va exista pe harta lumii peste doi ani?

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri

Dmitri Medvedev, președintele Consiliului de Securitate din Federația Rusă, amenință Ucraina cu dispariția de pe hartă.

Fostul președinte rus și actualul președinte al Consiliului de Securitate, Dmitri Medvedev, a explodat cu o nouă declarație privind genocidul ucrainenilor și a pus sub semnul întrebării existența Ucrainei pe harta lumii în doi ani.

„Am văzut un mesaj că Ucraina dorește să primească gaze naturale lichefiate de la „proprietarii” săi de peste mări cu plata pentru livrare în doi ani. Altfel, va îngheța în iarna ce urmează. Există o singură întrebare. Cine a spus că Ucraina va exista pe harta lumii peste doi ani? Deși americanilor nu le pasă - au investit atât de mult în proiectul „anti-Rusia”, încât restul este doar un lucru mic pentru ei“, a scris Medvedev pe canalul său Telegram, conform tsn.ua.

Putin compară politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare

Preşedintele rus Vladimir Putin a comparat politica sa cu cea a ţarului Petru cel Mare atunci când acesta a luptat contra Suediei, în Marele Război al Nordului, invadând o parte a acesteia, precum şi ceea ce sunt astăzi Finlanda, o parte din Estonia şi Letonia, transmite AFP.

'Tocmai am vizitat o expoziţie dedicată celei de-a 350-a aniversări a lui Petru cel Mare. Este uimitor, dar aproape nimic nu s-a schimbat. (...) Petru cel Mare a purtat Războiul Nordului vreme de 21 ani. Există impresia că, luptând cu Suedia, a cucerit ceva. Nu a cucerit nimic, a recuperat. Nu cucerea nimic, recupera', a afirmat Putin, într-o întâlnire cu tineri antreprenori la Moscova.

'Atunci când a întemeiat noua capitală (Sankt Petersburg, n.red.), nicio ţară din Europa nu recunoştea acest teritoriu ca aparţinând Rusiei. Toată lumea îl considera ca făcând parte din Suedia. Dar, din timpuri imemoriale, acolo trăiau slavi alături de popoare fino-ugrice. (...) El recupera şi întărea' ţara, a mai spus preşedintele rus.

'Din câte se pare, ne revine şi nouă să luăm înapoi şi să întărim', a adăugat el, părând să facă aluzie la ofensiva rusă în Ucraina.

'Da, au existat epoci în istoria ţării noastre când am fost obligaţi să ne retragem, dar numai pentru a ne recupera forţele şi a merge înainte', a mai afirmat Putin.

Înfrângerea Suediei în Marele Război al Nordului (1700-1721) avea să facă din Rusia principala putere în Marea Baltică şi un actor important pe scena europeană (citește continuarea AICI).

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel