Dolly Parton compară gătitul cu compunerea cântecelor

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa: captură Youtube SidsCardShop
Sursa: captură Youtube SidsCardShop

Dolly Parton a comparat arta gătitului cu compunerea cântecelor, în timp ce își promova noua carte de rețete.

Într-un interviu acordat Allrecipes, legenda country a vorbit despre legătura puternică dintre credință, muzică și mâncare în familia sa, pe măsură ce lansa cartea de bucate Good Lookin' Cookin'.

„Dumnezeu, muzica și mâncarea au fost mereu esențiale în familia noastră”, a spus Dolly, în vârstă de 78 de ani. Ea a explicat că vede gătitul ca pe un proces creativ, similar cu scrierea melodiilor — și uneori, le îmbină pe amândouă.

„Este ca și cum ai fi creativ, exact ca atunci când scrii un cântec,” a spus Dolly. „Unele dintre cele mai bune melodii ale mele le-am compus în timp ce găteam, și invers. Cu cât scriu mai bine, cu atât gătesc mai bine.”

Cartea, scrisă împreună cu sora ei Rachel, are ca scop să evoce sentimentul de „acasă” și bucatele tradiționale. „Acasă are gust de Mama,” a spus Dolly, care a crescut într-o casă mică din Locust Ridge, Tennessee, alături de ceilalți 11 frați.

„Cred că mereu asociezi amintirile din copilărie cu anumite mâncăruri și cu oamenii care le pregătesc pentru tine.”

Dolly a explicat că, de obicei, gătește improvizând, în timp ce sora ei preferă o abordare mai metodică. „Eu gătesc ca mama – pun din ochi, fără măsurători,” a dezvăluit cântăreața. „Rachel este creativă, dar mai atentă – ea se asigură că totul va avea un gust perfect, nu este la fel de neglijentă ca mine.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel