Trei persoane au murit, iar alta este în stare gravă, în urma impactului a două autoturisme, pe un drum național.
Un alt accident grav s-a produs joi în județul Ialomița, pe DN 2A.
Trei persoane au murit, iar o altă persoană a fost rănită grav și a ajuns la spital. Tragedia s-a produs între localitățile Munteni Buzău și Căzănești, unde două autoturisme s-au ciocnit, scrie mediadax.
În urma impactului, un șofer și doi pasageri din mașina sau au murit, iar celălalt șofer a fost grav rănit.
Fostul mare campion de raliu, Titi Aur, spune că ne aflăm într-o situație dramatică, din punct de vedere al fenomenului automobilistic.
Titi Aur trage un semnal de alarmă și în privința reparațiilor ilegale de mașini, care pun în pericol viața tuturor.
”Sistemul de servisare și de reparare a mașinilor este scăpat de sub control. Se fac tot felul de reparații clandestine, adică te prezinți cu mașina, fără dovadă de la Poliție, fără confirmarea că ai confirmat accidentul și ți-o repară băiatul din colț, care are service.
Reparațiile sunt, în general, de proastă calitate și nu mă refer la o aripă înfundată, ci când sunt probleme cu șasiul, cu lonjeroane; se fac suduri, se fac reparații total, total neautorizate! Asta înseamnă că mașina e nesigură și, în cazul unui nou impact, mașina aia nu se mai încadrează în normele NCAP (norme de siguranță la impact n.r.) pentru care a fost construită, pentru că nu mai e reparată conform. La acest capitol e dezastru în România, e scăpat de sub control fenomenul și practic, trăind în acest haos, fiecare consideră că poate să facă ce vrea - pietonul să treacă strada pe unde vrea, că oricum nu mai contează, vezi cazul din Cluj, cu un bătrân omorât, și el vinovat, și șoferul neatent. Într-o lume civilizată și educată este inexplicabil cum poți să treci strada fără să te uiți și cum poți să conduci fără să te gândești că poți să omori pe cineva. E o lipsă de conștientizare a pericolului”, spune Titi Aur, la Digi24.
Expertul în conducere defensivă este de părere că una din cauze este educația rutieră, care trebuie făcută pe mai multe niveluri: acasă, în școală sau la școala de șoferi.
”Vorbim de mai multe lucruri aici. Vorbim de cei 7 ani de acasă, vorbim de educația din școală; și aici mă refer la ce înseamnă educație rutieră, cum să circulăm civilizat și în siguranță pe stradă. Vorbim de școala de șoferi și vorbim de alte forme de pregătire, după. Toate acestea, pentru a face ca cei care participă la trafic, șoferi, pietoni, bicicliști, motocicliști, să înțeleagă la ce riscuri se expun atunci când sunt pe stradă”, este de părere expertul.
Expertul remarcă și pasivitatea autorităților raportat la amploarea tragediilor de pe șosele.
”Suntem țara cu cei mai mulți morți pe șosele. Din păcate autoritățile se mișcă greu, sunt imune la acest capitol. Fiecare mai trage de timp. De ce? Fiindcă ne-am obișnuit așa. Ce dacă avem 5 morți, 25 de răniți grav și 70-80 de răniți ușor, în fiecare zi? Dacă ar fi în alt domeniu atât de mult sânge, ar fi alarmă națională! Dacă ar muri 5 oameni într-un accident de muncă, toate emisiunile ar începe cu acea știre și, începând de la președinte și premier, până la autoritățile locale, toți ar declara că se vor lua măsuri, se va face...La capitolul sânge pe șosea, nu mai contează, ne-am obișnuit!”, conchide Titi Aur.