Efectele negative ale utilizării prelungite a telefonului asupra pielii

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Efectele negative ale utilizării prelungite a telefonului asupra pielii/Freepik
Efectele negative ale utilizării prelungite a telefonului asupra pielii/Freepik

Poate te-ai gândit că vorbitul la telefon poate contribui la îmbătrânirea prematură a pielii? Realitatea este că există multe obiceiuri cotidiene care pot afecta grav aspectul și sănătatea tenului tău. De la igiena inadecvată, până la calitatea proastă a somnului și un stil de viață nesănătos, există multiple aspecte care pot avea consecințe negative pentru pielea ta.

Ai grijă la produsele de igienă pe care le foloseşti!

Igiena personală este, fără îndoială, o componentă esențială a rutinei tale de frumusețe. Este crucial să alegi cu atenție produsele pe care le utilizezi. Un ingredient chimic pe care îl găsești în majoritatea șampoanelor și balsamurilor de păr este sulfatul de sodiu lauret. Acest compus poate cauza deteriorarea pielii, a părului și poate afecta sănătatea în timp. Experții ne sfătuiesc să optăm pentru produse de igienă naturale, cum ar fi șampoanele și balsamurile organice.

Odihna poate provoca îmbătrânirea pielii?

Deşi fiecare prinţesă are nevoie de somnul ei de frumuseţe, află că dormitul îţi poate îmbătrâni pielea. Nu ne referim la procesul în sine, ci la calitatea feţei tale de pernă. În mod surprinzător, faţa de pernă se poate umezi pe timpul nopţii sau se poate umple de praf, iar aceste aspecte duc la probleme ale tenului. Atunci când cumperi o faţă de pernă, asigură-te că materialul este de bună calitate. Poţi opta pentru mătase sau bumbac 100%. 

Cremele de faţă, un pericol?

Conform studiilor, se estimează că o femeie obișnuită utilizează în medie 12 produse de înfrumusețare pe zi. Cu toate acestea, se pare că acest obicei poate afecta aspectul pielii mai mult decât să-l îmbunătățească. Mulți oameni aplică fond de ten sau cremă de față cu degetele. Deși acest lucru este acceptabil, este important să fii atentă să-ți speli bine mâinile cu apă și săpun înainte de aplicarea produsului. Pe degete se pot găsi bacterii și, atunci când aplici cremele, microbii pot fi transferați pe față. Pentru a preveni astfel de probleme, asigură-te că folosești un dezinfectant de înaltă calitate înainte de a utiliza creme sau fond de ten.

Vorbitul la telefon îţi transformă pielea

Dacă vorbitul la telefon ar fi un sport olimpic, am fi cu toţii medaliaţi cu aur! Deşi ne place tuturor să petrecem ore în şir cu prietenii la telefon, se pare că acest obicei nu este tocmai bun pentru pielea noastră, deoarece telefonul poate fi plin de bacterii. În momentul în care îl lipim de faţă, microbii de pe suprafaţa telefonului pot influenţa apariţia petelor pe faţa noastră. Pentru a combate această problemă, utilizează şerveţele antibacteriene şi fii atentă la locul în care îţi laşi telefonul.

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel