Forumul Economic Mondial a avertizat cu privire la scăderea participării femeilor în politică și la accesul inegal la sănătate și educație. Germania s-a clasat pe locul 14 în ceea ce privește egalitatea salarială între femei și bărbați, în timp ce SUA a coborât pe locul 51.
Un nou raport al Forumului Economic Mondial (WEF), publicat marți, a declarat că va fi nevoie de secole pentru ca paritatea între sexe să fie realizată la locurile de muncă din întreaga lume.
Constatările WEF indică faptul că decalajul dintre femei și bărbați la nivel mondial într-o serie de domenii nu se va reduce decât peste 108 ani și că ar fi nevoie de aproximativ 202 ani pentru a elimina decalajul de la locul de muncă.
Deși raportul a evidențiat unele îmbunătățiri în ceea ce privește egalitatea salarială în 2018 comparativ cu 2017, acesta a avertizat că aceste progrese au fost contrabalansate de scăderea reprezentării femeilor în politică, coroborată cu o mai mare inegalitate în ceea ce privește accesul acestora la sănătate și educație.
„Imaginea de ansamblu este că egalitatea de gen a stagnat”, a declarat Saadia Zahidi, șefa agendei sociale și economice din cadrul WEF.
„Viitorul pieței muncii noastre s-ar putea să nu fie la fel de egalitar ca traiectoria pe care credeam că ne aflăm”, a adăugat ea, potrivit DW.com.