Exercițiile fizice regulate îți pot crește toleranța la durere

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Practicarea regulată a exercițiilor fizice poate oferi o serie întreagă de beneficii pentru sănătatea mentală și fizică.

Cercetătorii de la mai multe instituții din Norvegia au efectuat cercetări pe 10.732 de adulți, iar datele au comparat rutina de exerciții fizice cu toleranța la durere, măsurată printr-un test presor la rece sau CPT, în care au scufundat mâna în apă rece cât mai mult timp posibil, până la un timp de toleranță maxim de 106 secunde, conform Science Alert.

Rezultatele au fost destul de interesante: cei care au fost mai activi au fost mai toleranți la durerea provocată de apa rece pentru o perioadă mai lungă, iar cei care și-au crescut nivelurile de activitate peste cele două puncte de studiu și-au crescut și pragul durerii.

„A fi activ fizic în oricare dintre cele două momente măsurate a fost asociat cu o toleranță mai mare la durere în comparație cu a fi sedentar. Toleranța la durere a crescut odată cu nivelurile totale de activitate mai ridicate”, scriu cercetătorii.

Este de remarcat faptul că un studiu observațional ca acesta nu poate dovedi că practicarea mai multor exerciții provoacă în mod direct mai multă rezistență la durere; la urma urmei, se poate ca alți factori să joace cele mai importante roluri. Cu toate acestea, legătura este suficient de puternică pentru a fi notabilă.

Studiul a arătat că cei care au raportat niveluri ușoare de activitate fizică regulată și-au ținut mâinile scufundate în apă cu gheață în medie cu 6,7 secunde mai mult decât cei care nu au făcut deloc exerciții fizice.

Pentru cei care s-au angajat în mod regulat în activitate fizică viguroasă, aceasta a crescut la 16,3 secunde. Pentru acei participanți care au înregistrat niveluri ridicate de exerciții fizice, media a crescut la 20,4 secunde.

„Aceste descoperiri sugerează că a deveni sau a rămâne activ la un nivel superior este asociat cu o toleranță mai mare la durere”, scriu cercetătorii.

În timp ce participanții la acest studiu și-au auto-raportat nivelurile de exerciții, mai degrabă decât să le fie evaluate științific, numărul de persoane implicate în studiu este relativ mare, iar studiile mai mici au ajuns la concluzii similare.

Cercetătorii sunt, de asemenea, interesați de relația dintre exerciții fizice și durerea cronică. Cercetările anterioare în acest domeniu sunt limitate, dar sugerează o legătură între activitatea fizică și modul în care organismul gestionează durerea.

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel