Conversaţii atemporale între George Enescu şi compozitorii contemporani lui: 8 concerte la Muzeului Naţional de Artă din Bucureşti.
Opt concerte menite să celebreze relaţia lui George Enescu cu alţi compozitori contemporani cu el au loc pe perioada desfăşurării Festivalului Internaţional George Enescu la Sala Auditorium a Muzeului Naţional de Artă al României din Bucureşti. Repertoriile alese pentru concertele din această serie sunt menite să reflecte tema din acest an a festivalului desfăşurat sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României şi produs de Ministerul Culturii, "Generozitate prin muzică".
"Mi-am dorit ca seria 'Enescu şi contemporanii' să creeze o atmosferă cât mai intimă. Se referă pur şi simplu la relaţia pe care Enescu o avea cu contemporanii lui, cu alţi compozitori. Enescu a fost genul de om care n-a întâlnit niciodată un duşman pentru că întotdeauna a fost generos, primitor. De aceea, toţi cei care au colaborat cu el spun că a fost un suflet atât de deschis. Muzica aceasta, care se axează pe Enescu şi contemporanii lui, trebuie prezentată într-un context foarte intim, de aceea, aceste concerte de la Sala Auditorium sunt prezentate dimineaţa, la ora 11:00 şi sunt gândite să ne simţim ca şi cum ar fi în sufrageria lui Enescu, iar prietenii lui, alături de el, au o conversaţie prin muzică, una atemporală", a declarat Cristian Măcelaru, Directorul Artistic al Festivalului Internaţional George Enescu.
Următorul eveniment din Seria Enescu şi contemporanii are loc sâmbătă, 9 septembrie de la ora 11:00. Pe scenă vor urca Duo Harriet Krijgh violoncel şi Lauma Skride pian, iar programul cuprinde Sonata nr. 1 de Johannes Brahms, Nocturne et Saltarello de George Enescu, Waldesruhe de Antonin DvoĹak şi Sonata în la major de Cesar Franck.