Festivalul ”Posada Rock”, o altfel de ”bătălie”. Care sunt numele grele ce vor urca pe scenă

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik
FOTO cu rol ilustrativ: Freepik

Festivalul ”Posada Rock” va avea loc în perioada 30 august - 1 septembrie, la Câmpulung Muscel.

Fanii genului sunt așteptați cu mic cu mare să umple arena de la Câmpulung, la Festivalul ”Posada Rock 2024”. Aceștia or avea ocazia să vadă la lucru nume consacrate ale rock-ului internațional, line-up-ul pregătit de organizatorul principal, Asociația Rock Culture, fiind unul de excepție și în acest an.

Festivalul ”Posada Rock 2024” va avea loc în perioada 30 august - 1 noiembrie, pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel.

În cele trei zile de festival, pe scena de la Câmpulung Muscel, potrivit datelor prezentate pe site-ul festivalului, https://www.posadarock.com/, vor susține recitaluri: Overkill, veteranii thrash metalului american; Candlemass, una dintre cele mai influente trupe din istoria doom metalului; Symphony X, trupă de prim rang a prog metalului american; Benediction, legendele death metalului britanic; Vola, reprezentanți de frunte ai noului val de progressive metal european; Temic, un nou supergrup de prog; Parasite Inc., promotori ai melodic death metalului german; Thy Catafalque, avangardiștii metalului maghiar; Dordeduh, una dintre trupele românești cele mai cunoscute în afara țării; Diluvian Collapse, câștigătorii Marelui Premiu la concursul Posada Rock 2023.

În finala concursului dedicat trupelor underground, la această ediție s-au calificat 10 trupe, dintre cele 44 de formații înscrise în preselecție.

Până la desemnarea câștigătorilor concursului Posada Rock 2024 care vor fi răsplătiți cu premii consistente, Timișoara se situează pe primul loc ca reprezentare, cu patru trupe finaliste.

Juriul format din nume cunoscute în lumea rockului românesc - Cristi Gram, Lenți Chiriac, Andy Ionescu, Mihai Ilie, Cristian Popescu, Bogdan Prundeanu, Denis Uță, Bogdan Trîmbaciu și Răzvan Brăileanu - a decis să trimită în finala de la Câmpulung Muscel următoarele trupe: Blutrină (Timișoara); Dincolo de Ziduri (Timișoara); JBLK (Craiova); June Turns Black (București); Overburn (Alba Iulia); Psychiatry (Timișoara); Ritual Roadmap (Brașov); Ruyned (Timișoara); Still Awake (Munchen, Germania); Transilvanian Frost (Sibiu).

La finalul fiecărei zile de festival, fanii se vor putea delecta la after-party Posada Rock, unde atmosfera va fi întreținută de Claudiu Cîrțînă, voice-over artist la Rock FM.

Abonamentele și biletele pot fi achiziționate atât online, cât și fizic, direct de pe site sau din rețeaua www.iabilet.ro. De asemenea, abonamentele și biletele vor putea fi achiziționate și de la poarta de intrare în locația festivalului, în măsura în care nu s-au epuizat, anunță organizatorii.

De asemenea, posesorii de bilet sau abonament au posibilitatea de campare, într-un spațiu aflat în zona stadionului dotat cu toalete ecologice și dușuri cu apă caldă.

Copiii cu vârsta de până la 11 ani au acces gratuit, iar copiii care au împlinit vârsta de 12 ani trebuie să dețină un abonament sau bilet valid de acces în zona de festival. Copiii care nu au împlinit vârsta de 14 ani au acces în perimetrul festivalului doar însoțiți de un părinte sau tutore legal, posesor de bilet sau abonament. Un părinte sau tutore legal poate însoți maximum 2 copii.

În incinta festivalului va fi organizat și un loc de joacă pentru cei mici, în care se vor desfășura ateliere educaționale și activități recreative pentru copiii și tinerii prezenți la Câmpulung Muscel.

Persoanele cu dizabilități beneficiază de acces liber prin înscriere prealabilă.

Este permis accesul cu animale de companie, atât timp cât nu fac parte dintr-o clasa de risc prevăzută de OUG 55/2002, sunt ținute în lesă și nu îi deranjează pe ceilalți spectatori.

Complementar festivalului, și anul acesta se va derula proiectul ”Școala de Rock Câmpulung”. Cristi Gram, chitaristul formației Phoenix, se întoarce la Câmpulung Muscel în perioada 30 august - 1 septembrie, unde va susține sesiuni de masterclass și ateliere de creație.

Accesul la atelierele de creație este gratuit, fiind invitați să participe copii și tineri câmpulungeni, dar și alte persoane interesate de muzica rock.

De asemenea, ca și în anii trecuți, partenerii de la Muzeul Câmpulung Muscel invită posesorii de abonamente la festival să viziteze gratuit toate secțiile sale, de vineri până duminică, între orele 9,00 și 16,30, scrie Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel