Fluviul Sena nu îndeplinește standardele de calitate a apei cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Paris

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Cu doar o lună înainte de Jocurile Olimpice de la Paris, fluviul Sena nu îndeplinește standardele de calitate a apei, conform rezultatelor testelor recente. Acestea sunt îngrijorătoare, având în vedere că Sena este programată să găzduiască competițiile de înot în ape deschise și proba de înot din cadrul triatlonului.

Ultimele teste, realizate săptămâna trecută și publicate de primăria Parisului, au arătat niveluri de bacterii E Coli – un indicator al materiei fecale – mult peste limitele maxime impuse de federațiile sportive. Pe 18 iunie, nivelul de E Coli era de zece ori mai mare decât nivelurile acceptabile și nu a scăzut niciodată sub limita superioară de 1.000 de unități formatoare de colonii pe 100 de mililitri utilizată de Federația Internațională de Triatlon. Nivelurile de bacterii enterococi au fost mai bune, dar totuși nesigure pentru câteva zile săptămâna trecută, scrie The Guardian.

„Calitatea apei rămâne degradată din cauza condițiilor hidrologice nefavorabile, a lipsei de soare, a temperaturilor sezoniere sub medie și a poluării din amonte”, a declarat primăria Parisului într-un comunicat.

Autoritățile franceze au cheltuit 1,4 miliarde de euro în ultimul deceniu pentru a curăța fluviul, îmbunătățind sistemul de canalizare al Parisului și construind noi facilități de tratare și stocare a apei. Cu toate acestea, furtunile majore continuă să copleșească rețeaua de apă uzată a capitalei, o parte din aceasta datând din secolul al XIX-lea, ducând la deversări de ape uzate netratate direct în râu.

După luni de vreme neobișnuit de ploioasă, nivelul Senei este în prezent ridicat, cu un debit de patru până la cinci ori mai mare decât nivelul obișnuit din lunile de vară, conform citirilor recente. Organizatorii insistă că o perioadă de vreme uscată și însorită în iulie ar trebui să fie suficientă pentru a face Sena adecvată pentru evenimentele de înot în aer liber.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel