Pe măsură ce timpul trece, corpul reduce producția de colagen, astfel că o alimentație adecvată este esențială pentru a diminua efectele. Kiwi-ul poate juca un rol important în acest sens.
Kiwi poate fi considerat un fruct obișnuit, dar a existat un timp în care acesta era un fruct exotic, și poate din acest motiv încă ne surprind numeroasele beneficii pe care le are pentru sănătate.
Acest fruct este indispensabil pentru multe persoane, care l-au inclus în dietele lor deoarece sprijină funcția digestivă, dar ascunde mult mai multe beneficii, de exemplu, ajută la întărirea articulațiilor, favorizând producția de colagen, ceea ce reduce durerile în aceste zone. Kiwi-ul este o cutie cu surprize, pentru că, în ciuda dimensiunii sale mici, este o mare comoară.
Toate fructele sunt necesare în alimentația noastră, nu doar pentru că varietatea ne încurajează să creștem consumul acestora, făcându-le mai satisfăcătoare de inclus în dietă, ci și pentru că fiecare dintre ele are caracteristici speciale care le fac unice și diferite. Unele dintre ele sunt ideale dacă căutăm alimente diuretice, altele ne furnizează vitaminele de care sistemul nostru imunitar are nevoie pentru a se întări, iar în cazul kiwi-ului, beneficiile sunt multe.
Kiwi-ul conține foarte puține calorii, multe vitamine și minerale, cum ar fi vitamina C, E și acid folic, și este cunoscut pentru aportul său de fibre. Acest lucru îl face un excelent antioxidant, dar și un sprijin pentru sănătatea digestivă, având efecte pozitive asupra infecțiilor respiratorii, funcției imunitare și stării de spirit. Datorită conținutului său de vitamina C, este și un aliat deosebit în producerea colagenului, ceea ce ajută la întărirea articulațiilor.
Vitamina C este, de asemenea, un puternic antioxidant, care întărește sistemul imunitar și reduce oboseala. Este bogată în potasiu, care ne ajută să ne recuperăm după un efort fizic. Este plină de fibre și conține actinidină, care ajută organismul să descompună alimentele și sprijină digestia. Bogat în vitamine și minerale, kiwi-ul este o gustare ideală, ușor de transportat și poate deveni complementul perfect pentru micul dejun, prânz sau gustări.
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @8photo
Colagenul este o proteină care constituie baza celulelor pielii, făcând-o să arate flexibilă; de asemenea, îl găsim, printre altele, în tendoane, oase, mușchi și cartilaje. Pe măsură ce timpul trece, producția de colagen scade, mai ales în cazul femeilor în perioada menopauzei, ceea ce provoacă scăderea elasticității pielii, dar și alte probleme tipice vârstei, cum ar fi durerile la articulații și mușchi, probleme de vedere, afecțiuni circulatorii, osteoporoză.
Consumul de alimente bogate în vitamina C, precum kiwi-ul, este ideal deoarece această vitamină este necesară pentru sinteza colagenului. Colagenul poate fi suplimentat prin intermediul unor suplimente, dar întotdeauna este mai bine să consumăm alimente care îl conțin, precum anumite supe, gelatine sau cartilaje. Pentru a-l produce, putem crește și aportul altor alimente, cum ar fi kiwi-ul, care ne ajută să îl sintetizăm, precum carne, pește, ouă, lapte sau leguminoase, printre altele, potrivit 20minutos.es.