Sorin Grindeanu a vorbit despre șansele ca PSD să-l susțină pe Mircea Geoană în cursa pentru Cotroceni.
”Cred că în acest moment sunt câțiva colegi care au profilul pentru a candida. Vorbesc de membri de partid, președintele Marcel Ciolacu, poate să fie Alexandru Rafila, poate să fie Gabi Firea”
Mircea Geoană nu e membru de partid. A fost chiar președintele partidului. Dacă Domnul Mircea Geoană va dori să candideze la președinția României, e o discuție serioasă pe care va trebui să o avem în partid. Sunt convins că ar fi un candidat redutabil. Sunt convins.”, a subliniat Sorin Grindeanu, într-un interviu acordat Digi24.
Referindu-se la partenerii de guvernare de la PNL, Grindeanu spune că nivelul liberalilor din sondaje, care se află în jurul a 20%, este dat de ”această zonă de stabilitate”.
Ministrul transporturilor a mai subliniat că exclude candidatura comună PNL-PSD în alegerile viitoare. ”Sunt total împotrivă. Fiecare partid trebuie să-și gestioneze lucrurile proprii”, a explicat Sorin Grindeanu.
PSD a decis să intre la guvernare fiindcă situaţia ţării devenise dramatică, a declarat joi liderul social-democraţilor, Marcel Ciolacu
"Am văzut - unii au pus repede azi şedinţă pe la 15,00, unii la 16,00, unii la 17,00, să fie toată lumea în poză. Eu mă bucur - în continuare PSD continuă să fixeze ora la ceas şi mai nou mă bucur că am evoluat. Ultima dată aveam la uşă vrăjitoarele, acum avem opoziţia. Începem să mergem înainte. Am decis să intrăm la guvernare acum şase luni pentru că situaţia ţării devenise dramatică, guvernările anterioare au lăsat România în mijlocul unor crize suprapuse, dar, mai ales, au provocat o lipsă profundă de încredere. Nu mai era timp de experienţe politice care ar fi ţinut în continuare România captivă unui haos sanitar, economic şi social. Era timpul ca PSD să îşi asume din nou responsabilitatea şi să pună umărul la stabilizarea României în cea mai grea perioadă de după Revoluţie", a spus Ciolacu.
Șeful PSD a vorbit și despre strategia pentru șase ani de guvernare.
"De aceea, în cele şase luni de guvernare, am construit un plan şi ne-am luptat să îl punem cât mai bine în practică. Ştim că în această perioadă costul vieţii, creşterea preţurilor şi nivelul de trai au fost şi continuă să fie principala problemă. Românii suferă din cauza scumpirii alimentelor, combustibilului, energiei şi a inflaţiei ridicate. Din acest motiv, de la intrarea la guvernare, PSD a promovat trei pachete de măsuri sociale şi economice de sprijin pentru România. Peste 12 milioane de români beneficiază de aceste măsuri. (...) Dacă PSD nu era la guvernare, aceste măsuri nu existau. PSD a conceput şi impus pachetul social. El cuprinde atât majorarea alocaţiilor, pensiilor şi salariilor, cât şi un sprijin financiar destinat pensionarilor cu venituri mici pentru lunile de iarnă. PSD s-a luptat pentru plafonarea preţurilor la energie şi gaze pentru populaţie şi companii", a susţinut Marcel Ciolacu.
România se îndreaptă "cu toată viteza către o catastrofă", iar coaliţia de guvernare este "una a falimentului la butoane", a declarat, joi, preşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă.
"Ne îndreptăm cu toată viteza către o catastrofă, avem o coaliţie a falimentului la butoane, iar rezultatele le văd în fiecare zi românii prin indicatori simpli - inflaţie record, creştere necontrolată a preţurilor, îndatorare criminală, creşterea cheltuielilor statului, rate mai mari, îngrăşarea clientelei de partid şi sărăcirea românilor. Ce se întâmplă în momentul de faţă este că ne ducem în cel mai mare dezastru care se numeşte tehnic stagflaţie.(...) Este dezastru! (...) Investiţiile au scăzut cu 7% . (...) Inflaţia: 13,8 % în aprilie, este enorm!", a afirmat Drulă, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Parlamentului.
România se împrumută de pe pieţele de capital la "cea mai mare" dobândă din ultimele două decenii, iar datoria externă a depăşit în premieră 50% din PIB, în timp ce cheltuielile statului cresc, mai spune liderul interimar al USR, care atrage atenția asupra cheltuielilor excesive cu aparatul administrativ.
”Nu avem nevoie de un stat atât de mare, nu avem nevoie de clientelă de partid peste tot, nu avem nevoie de pensii speciale, nu-şi doresc să echilibreze bugetul acestei ţări”.