Ghid culinar pentru fanii fotbalului: Cele mai bune preparate locale din orașele gazdă ale Euro 2024

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Dacă ești un fan al fotbalului, în Germania, pentru Euro 2024 din această vară, asigură-te că îți alimentezi călătoria cu mâncare autentică locală.

Germania este o țară diversă cu o moștenire culinară bogată și robustă, iar noi am selectat cel mai bun preparat local pentru fiecare oraș gazdă, astfel încât să nu fie nevoie să cauți pe Google în timp ce te bucuri de o plimbare frumoasă cu trenul prin Alpii Bavarezi sau câmpiile Westfaliene, scrie euronews.com.

Berlin - Currywurst


Considerat întruchiparea culturii berlineze, acest fast-food constă într-un cârnat de porc aburit și prăjit, tăiat în două și acoperit cu ketchup aromat cu curry. De obicei, este servit cu o chiflă sau cartofi prăjiți și promite să fie unul dintre cele mai savuroase delicii culinare ale Euro 2024.

Dortmund - Pfefferpotthast


Dificil de pronunțat, dar ușor de apreciat, acest tocană westfaliană este un simbol al stilului alimentar robust al regiunii. Este preparată cu carne de vită, ceapă și este servită cu pâine sau cartofi. Va condimenta zilele tale cu stratul său generos de piper și poate fi consumată cu ușurință și vara, deoarece temperaturile din Dortmund nu depășesc de obicei 23 de grade.

Hamburg - Labskaus


Orașul portuar Hamburg are o mândră istorie maritimă. Labskaus a devenit popular cu secole în urmă ca un fel de mâncare robust creat pentru a rezista în timpul traversărilor lungi pe mare. Combinația sa bogată de hering murat, ouă prăjite, cartofi, sfeclă și porumb oferă o masă reconfortantă și savuroasă, care recent a găsit un loc chiar și în bucătăriile gourmet.

Frankfurt - Grüne Soße (Sos verde)


Știm că e vară și vrei să rămâi la mese ușoare, așa că în loc de obișnuitul Frankfurter Würstchen (cârnatul din Frankfurt), de ce nu încerci un Grüne Soße mai proaspăt? Este un preparat popular care constă din smântână acră și șapte ierburi proaspete - inclusiv măcriș, arpagic și pătrunjel. Este adesea servit cu cartofi și ouă fierte.

Munich - Schweinshaxe (ciolan de porc)


Ești cu adevărat în Munchen dacă nu ai Schweinshaxe? Este o rețetă bavareză esențială de ciolan de porc prăjit, făcută din partea cărnoasă a piciorului de sub genunchiul porcului. Un deliciu obligatoriu în timpul Oktoberfest, cu o piele crocantă și suculentă, gătită lent la perfecțiune.

Leipzig - Eierschecke


Nu am uitat de patiserie! Articolul semnătură al Leipzigului este un tort cu un strat mijlociu de cheesecake pe bază de quark și o parte superioară de cremă de vanilie. Aspectul său gros este datorat glazurii din făină, zahăr, ouă și smântână. Este o instituție în toată Saxonia și Turingia și simbolul pasiunii regiunii pentru deserturi cremoase, umplute cu cremă.

Stuttgart - Maultaschen


Maultaschen, „punguțele” din Stuttgart, sunt un fel de paste mari umplute cu carne afumată, spanac, ceapă, carne tocată și aromatizate cu ierburi și condimente. Legenda spune că au fost create de călugări care doreau să ascundă carnea în perioadele de Post, când consumul de carne era interzis. Sunt cunoscute și sub numele de ravioli șvăbești.

Cologne - Rheinischer Sauerbraten


Gustul unic al acestui friptură marinat se datorează câtorva zile de marinare în vin. În Cologne, inițial era preparată cu carne de cal, dar acum este făcută în mare parte din carne de vită. Gustul dulce al sosului în care se odihnește carnea poate conține sirop de sfeclă de zahăr, sos de mere sau turtă dulce.

Düsseldorf - Senfrostbraten


Specialitatea din Düsseldorf este o friptură de muștar constând dintr-o friptură de rump preparată cu o crustă specială de muștar, care a conferit Düsseldorf-ului reputația de „Oraș al Muștarului”. Este un fel de mâncare de carne consistent, cel mai bine savurat cu o bere locală Altbier, o bere cu o culoare de cupru specifică regiunii Rinului.

Gelsenkirchen - Himmel und Erde


Himmel und Erde - literalmente Cer și Pământ - este un preparat tradițional din regiunea industrială Ruhr din Germania. Este preparat cu sos de mere (cerul) și piure de cartofi (pământul), cu o notă abundentă de ceapă prăjită și budincă.

Indiferent de orașul pe care îl vei vizita pentru Euro 2024, asigură-te că te bucuri de aceste delicii culinare locale pentru a avea o experiență completă!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel