„Gladiator 2” își face debutul grandios la Londra, în cadrul evenimentului Royal Film Performance

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa foto: Captura YouTube
Sursa foto: Captura YouTube

După aproape 24 de ani de așteptare, continuarea legendarului film „Gladiator” va avea premiera mondială la Londra pe 13 noiembrie, în cadrul prestigiosului Royal Film Performance.

Evenimentul, organizat de Paramount Pictures în colaborare cu The Film and TV Charity, va reuni distribuția și echipa de producție pe covorul roșu, într-o seară dedicată atât iubitorilor de cinema, cât și unei cauze nobile – strângerea de fonduri pentru sprijinirea industriei cinematografice și de televiziune din Marea Britanie, relatează Variety.

Royal Film Performance este o tradiție cinematică de înaltă clasă, cunoscută pentru atragerea unor figuri regale. De altfel, la evenimentul anterior, dedicat premierei filmului „Top Gun: Maverick” din 2022, au fost invitați Ducele și Ducesa de Cambridge. Se anticipează că și de această dată evenimentul va aduna numeroase personalități și membri ai familiei regale.

„Gladiator 2” ne readuce în lumea Romei Antice, la mai bine de două decenii după ce primul film a cucerit publicul și a obținut premiul Oscar pentru Cel mai bun film. Regizat din nou de Ridley Scott, filmul promite să mențină aceleași teme de putere, răzbunare și onoare care au consacrat seria. Povestea se concentrează acum pe Lucius, interpretat de Paul Mescal, nepotul împăratului care a fost martor la moartea eroului Maximus. Când casa sa este cucerită de noii conducători tiranici ai Romei, Lucius este nevoit să lupte pentru a restabili gloria și onoarea pierdute.

Ridley Scott a declarat că întrebarea privind o continuare a filmului a fost ridicată de-a lungul anilor, iar acum, după aproape un sfert de secol, răspunsul mult așteptat vine odată cu lansarea acestei continuări epice. „După 24 de ani, suntem încântați să răspundem în sfârșit la această întrebare pentru voi și pentru publicul de pretutindeni”, a afirmat Scott într-un interviu.

Premiera de la Londra nu este doar un eveniment monden, ci și un mod de a sprijini industria cinematografică britanică. The Film and TV Charity, organizația responsabilă de Royal Film Performance, utilizează fondurile strânse pentru a oferi suport vital profesioniștilor din domeniu. John Fletcher, directorul general al Paramount Pictures U.K., s-a arătat încântat de colaborare, afirmând că este o onoare ca „Gladiator 2” să fie ediția cu numărul 72 a acestui eveniment caritabil și speră că va fi o seară memorabilă.

Marcus Ryder, CEO al Film and TV Charity, a subliniat importanța acestui eveniment în sprijinirea celor care lucrează în spatele scenei: „Acest spectacol ne permite să strângem fonduri cruciale care ne permit să continuăm să oferim sprijin vital talentelor din industria filmului, a televiziunii și a cinematografiei, în timp ce navighează prin vremuri dificile”.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel