Grecii susțin că un grec a inventat celebrul Coney Dog, din SUA, acoperind Hot Dog-ul cu o rețetă grecească. S-ar fi întâmplat în 1910

Irina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
foto pexels
foto pexels

Știți deja probabil că grecii autentici susțin că totul în lume, de la nume până la felul de mâncare, a luat naștere în Grecia. De altfel, sunt extrem de multe glume cu privire la cum grecii se află la rădăcina tuturor lucrurilor din lume.  Sau care susțin asta! Acum, ei susțin că un imigrant grec ar fi inventat celebrul Coney Dog. 

Cea mai populară teorie despre inventarea Coney Dog datează din 1910 și îl creditează pe imigrantul grec Constantine (Gust) Kero. El a plecat din Grecia și s-a stabilit în Detroit, Michigan. GreekCityTimes notează că istoria Coney Dog este aproape un microcosmos al istoriei americane.

Un brutar german, Charles Feltman, a deschis primul stand de hot dog din SUA, în New York, în 1871, vânzând cârnați serviți în chifle cu lapte. Un imigrant polonez, Nathan Handwerker, și-a deschis standul emblematic de hot dog în Coney Island din New York în 1916, care a evoluat în restaurantele celebre ale lui Nathan, astăzi numindu-se chiar Nathan`s Famous. 

Hot Dog-ul de la Coney Island (sau Coney Dog sau Coney) este foarte popular în Michigan și în Midwest. Este ”un hot dog într-o chiflă aburită, acoperit cu un sos de carne condimentat grecesc, dungat cu muștar galben și punctat cu ceapă tăiată cubulețe”, scrie sursa grecească despre Coney Dog.

Aceștia mai notează că, de fapt, în 1910, un imigrant grec, Constantine (Gust) Keros, și-a deschis un cărucior de hot dog în Detroit, după ce a mâncat hot dog în Coney Island, NYC, pe drum de la Ellis Island către Michigan. Se pare că el venea cu o rețetă inedită, acoperind crenvurștii cu un sos de carne roșie, după o rețetă tradițional grecească, saltsa kima. Și i-a numit „Coney Dogs”. Afacerile au crescut odată cu industria auto din Detroit, în timp ce muncitorii au devorat un prânz cald, rapid și ieftin. Căruciorul a devenit un mic restaurant în 1917, pe colțul străzii unde a luat naștere afacerea. În 1920, Gust și-a adus fratele, pe Bill, din Grecia, pentru a-l ajuta să conducă restaurantul numit American Coney Island, care se află și astăzi și continuă să fie deținut de a treia generație a familiei Keros. Când afacerea era în plină expansiune, în 1926, Bill a decis să-și deschidă propria afacere, chiar alături, Lafayette Coney. Astfel s-a născut una dintre cele mai cunoscute rivalități din Detroit. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel