Greta Thunberg, amendată din nou după participarea la un protest de mediu

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Freepik
Foto: Freepik

Greta Thunberg a fost amendată pentru că nu a respectat indicațiile poliției de a părăsi un protest pentru mediu desfășurat luna trecută în portul suedez Malmö.

Activista pentru climă, în vârstă de 20 de ani, a negat acuzația. "Acțiunile mele sunt justificabile", a declarat ea în timpul unei audieri. Cu toate acestea, tribunalul din Malmö a găsit-o vinovată și a amendat-o cu 2.500 de coroane suedeze (240 de dolari), conform BBC.

Greta Thunberg făcea parte dintr-un grup de protestatari care au blocat drumul pentru camioanele care transportau petrol din portul Malmö.

"Cred că ne aflăm într-o situație de urgență care amenință viața, sănătatea și bunurile oamenilor", a declarat ea în fața instanței, adăugând că "nenumărate persoane" sunt în pericol.

"Este adevărat că am fost în acel loc în acea zi și este adevărat că am primit un ordin pe care nu l-am respectat dar neg infracțiunea", a spus ea.

Mitingul din iunie, organizat de grupul de activiști de mediu Ta tillbaka framtiden (Recuperarea Viitorului) a încercat să blocheze intrarea și ieșirea din portul Malmö pentru a protesta împotriva utilizării combustibililor fosili.

"Alegem să nu fim spectatori și, în schimb, vrem să oprim fizic infrastructura combustibililor fosili. Ne revendicăm viitorul", a declarat Thunberg într-o postare pe Instagram la momentul respectiv.

"Dacă instanța alege să considere acțiunea noastră drept ilegală, poate să o facă, dar noi știm că avem dreptul de a trăi, iar industria combustibililor fosili stă în calea acestui drept", a declarat purtătorul de cuvânt al grupului Ta tillbaka framtiden (Recuperarea Viitorului), Irma Kjellstrom.

Gazele cu efect de seră sunt dispersate în atmosferă prin activități precum arderea combustibililor fosili. Din acest motiv, pământul s-a încălzit cu aproximativ 1,1 grade Celsius față de sfârșitul secolului XIX.

Activiștii de mediu au luat în vizor industria combustibililor fosili. În schimb, o mare parte din industria petrolului și a gazelor naturale susține că producția continuă este necesară pentru a satisface cererea globală de energie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel