Grevă în Italia. Transporturile au fost date peste cap

Autorul articolului: Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Social
Foto : Twitter, Alessandro Speciale
Foto : Twitter, Alessandro Speciale

Italia e paralizată de o serie de greve, organizate de mai multe sindicate italiene.

Sectorul transporturilor din Italia este puternic afectat, joi, de greva generală declanşată de Confederaţia Generală Italiană a Muncii (CGIL) şi de Uniunea Italiană a Muncii (UIL) în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi, informează site-ul TGcom.it.

Greva generală afectează transporturile publice - urban, feroviar, aerian, maritim, precum şi alte servicii de stat şi private, inclusiv administraţia publică şi sectorul industrial.

Nu participă la grevă sectorul medical, învăţământul, care s-a aflat în grevă pe 10 decembrie, Poşta italiană şi nici serviciile de salubritate.

Sloganul grevei este "Împreună pentru dreptate" şi sunt programate mitinguri de protest în Roma, Milano, Bari, Cagliari şi Palermo.

https://media.radiodcnews.ro/image/202112/w400/greva_91157100.jpg

Transporturile publice urbane - autobuzele, tramvaiele şi trenurile de metrou - suspendă circulaţia în toate marile oraşe din Italia, cu excepţia oraşelor Veneţia şi Bari. Vor fi respectate intervale orare de garantare a serviciilor. La Roma, transporturile publice sunt oprite în intervalul 8.30-17.00 şi 20.00-24.00. La Milano, greva este de la ora 8.45 la 15.00 şi de la 18.00 la 24.00.

De asemenea, sunt afectate transporturile feroviar, aerian şi maritim, care însă vor respecta intervale orare de garantare a serviciilor.

Greva generală este organizată de centralele sindicale Confederaţia Generală Italiană a Muncii (CGIL) şi Uniunea Italiană a Muncii (UIL) în semn de protest faţă de politicile Guvernului Mario Draghi. Sindicatele sunt nemulţumite de proiectul de buget prezentat de Guvern. "Chiar dacă apreciem eforturile şi angajamentele premierului Draghi şi ale Cabinetului său, proiectul de buget este considerat nesatisfăcător, din punct de vedere fiscal, al pensiilor, educaţiei, politicilor industriale, contracarării efectelor relocării, al contracarării situaţiei dificile de pe piaţa muncii, în special pentru tineri şi femei, din cauza neasigurării unui trai decent, mai ales în contextul resurselor disponibile în prezent, care ar fi permis o distribuire mai eficientă a avuţiei, pentru reducerea inegalităţilor şi pentru a genera o dezvoltare echilibrată", anunţă sindicatele CGIL şi UIL, conform unui comunicat citat de site-ul RomaToday.it.

Cel mai în vârstă bărbat din Franța, omorât de COVID. Era născut înainte de Primul Război Mondial

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel