Grupurile de turiști limitate la 25 de persoane în Veneția. Ghizii nu pot folosi megafoane

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Veneţia/Freepik
Veneţia/Freepik

Atât veneţienii, cât şi vizitatorii au salutat noile reguli introduse joi în scopul limitării mărimii grupurilor de turişti, cea mai recentă încercare a autorităţilor locale de a reduce impactul generat de mulţimile de vizitatori asupra oraşului-lagună, informează Reuters.

Grupurile de turişti vor fi limitate la 25 de persoane, iar ghizii nu vor avea voie să folosească megafoane atunci când conduc grupurile de turişti, ca parte a unui demers menit să protejeze liniştea rezidenţilor.

Cred că este benefic, a spus Edie Rubert, o localnică în vârstă de 81 de ani.

Ar fi şi mai bine să se reducă mai mult. Pentru că nu poţi merge pe străzile înguste de-a lungul canalelor atunci când aceste grupuri sunt aici, a adăugat ea, spunând că situaţia este şi mai rea atunci când trebuie să-şi folosească căruciorul pentru cumpărături.

În aprilie, Veneţia a devenit primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru turişti în cadrul unui experiment menit să-i descurajeze pe vizitatorii de o zi să vină în oraş în perioadele de vârf.

Sebastian Fagarazzi, cofondator al Venezia Autentica Tourist Enterprise, a spus că e nevoie de acţiuni suplimentare.

Este probabil o decizie bună, dar nu va fi suficient. Turismul din Veneţia a alungat 72% dintre rezidenţi în ultimii 70 de ani, doar 28% au mai rămas, a spus el.

Centrul istoric al Veneţiei avea peste 170.000 de rezidenţi în 1954, potrivit autorităţilor municipale. Anul trecut, numărul acestora s-a redus până la 49.000.

Drept urmare, nu este suficient să facem grupuri mai mici sau să cerem oamenilor să plătească o mică taxă turistică. Turismul trebuie regândit astfel încât să fie susţinută comunitatea locală, a adăugat Fagarazzi, a cărui organizaţie intenţionează să încurajeze un turism mai sustenabil.

Restricţiile, care vizează centrul oraşului, dar şi insulele Murano, Burano şi Torcello, au fost apreciate şi de unii dintre turişti.

Da, cred că e bine. Adică e foarte, foarte congestionat în multe locuri, a spus Mark Kerr, aflat în vizită din Scoţia.

Ieri am fost la Bazilica Sfântul Marcu, iar cozile de la intrare erau masive, cred aşadar că este nevoie să fie gestionat cumva, este cel mai bun cuvânt care îmi vine în minte.

Veneția

Veneția (sau Venezia în italiană) este un oraș unic situat în nord-estul Italiei, pe o lagună din Marea Adriatică. Iată câteva aspecte importante despre acest oraș fascinant:

  • Insule și Canale: Veneția este construită pe 118 insule interconectate printr-o rețea de canale și poduri. Cel mai faimos canal este Canal Grande, care străbate centrul orașului.

  • Poduri: Orașul este renumit pentru numeroasele sale poduri, dintre care Ponte di Rialto și Ponte dei Sospiri sunt printre cele mai cunoscute.

  • Origini: Veneția a fost fondată în secolul al V-lea d.Hr., iar orașul a crescut ca un important centru comercial și naval în perioada medievală.

  • Republika Venețiană: Între secolele IX și XVIII, Veneția a fost una dintre cele mai puternice republici comerciale din Europa, cunoscută sub numele de Republica Venețiană sau Serenissima.

  • Arhitectură: Veneția este faimoasă pentru arhitectura sa renascentistă și gotică, inclusiv Basilica di San Marco, Palazzo Ducale și Palatul Ca' d'Oro.

  • Muzee și Galerii: Orașul găzduiește numeroase muzee și galerii de artă, inclusiv Galeria Academiei și Muzeul Peggy Guggenheim.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel