Înghețată din lapte de insecte, o alternativă mai sănătoasă?

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Lifestyle

După lungi ore petrecute sub soarele arzător al unei zile de vară, o înghețată ar putea fi foarte tentantă.

Dar ați putea să vă bucurați de ea dacă ați ști că a fost făcută din "lapte" de insecte?

Gourmet Grubb, un start-up cu sediul în Cape Town, Africa de Sud, vrea să folosească înghețata pentru a introduce publicul în lumea consumului de insecte.

Sortimentul de înghețată produs cu ”Entolapte”, pe care Gourmet Grubb îl propune este unul de lux. Compania spune că înghețata lor este o alternativă la produsele lactate și este obținută prin amestecarea larvelor unei insecte tropicale cunoscute sub numele științific de Hermetia illucens.

Organizația Națiunilor Unite preconizează că lumea va trebui să dubleze producția de alimente pentru a hrăni populația globală până în 2050 și promovează de mult timp creșterea insectelor ca sursă alternativă durabilă de proteine.

Recent și Uniunea Europeană a aprobat pentru consumul uman un număr de insecte care vor fi folosite pentru obținerea unor alimente și care se vor regăsi și pe rafturile magazinelor din România.

Toată lumea iubește înghețata

"Ne-am propus să schimbăm modul în care insectele sunt văzute, produse și folosite în industria alimentară", a declarat Leah Bessa, care a cofondat Gourmet Grubb în 2017.

Deși se estimează că peste 1.900 de specii de insecte sunt consumate de oameni în întreaga lume, acestea nu au ajuns încă în bucătăria occidentală.

"Ne așteptam să fim priviți cu reticență, însă oamenii au fost extrem de deschiși", a declarat Leah Bessa pentru CNN. "Toată lumea iubește înghețata".

Aromele de înghețată includ ciocolată, unt de arahide și condimente de Crăciun precum scorțișoară sau măr. Potrivit lui Bessa, entolaptele are "o nuanță ușor pământie" și conferă înghețatei "un gust bogat și cremos".

Dar nu este vorba doar despre gust, creatoarea acestui produs  spune că înghețata cu insecte este, de asemenea, bogată în nutrienți. Potrivit Gourmet Grubb, laptele obținut din insecte este de cinci ori mai bogat în proteine decât lactatele tradiționale.

"Insectele sunt în mod inerent bogate în grăsimi, proteine și minerale", a declarat Bessa. "Hermetia illucens are un conținut de proteine și grăsimi comparabil cu cel al cărnii de vită, iar conținutul de zinc, fier și calciu este mult mai mare decât cel al cărnii de vită."

De asemenea acest lapte nu conține lactoză și nici gluten și, spre deosebire de laptele tradițional, nu conține carbohidrați sau zaharuri.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel