Avocatul Adrian Cuculis transmite că Primăria Capitalei, condusă de Nicuşor Dan, trebuie să plătească 10.000 lei după ce a blocat timp de doi ani intrarea în casă pentru zeci de familii.
„Drum de servitute luat cu “japca” de către Primăria Generală, retrocedat după 2 ani de procese către proprietari. Pe scurt, printr-un HCGMB, Primăria Capitalei a blocat intrarea în case a oamenilor prin trecerea in proprietatea primăriei a unui drum de servitute. După 2 ani de procese, familia îl obliga pe primarul general sa le restituie terenul ocupat ilegal plus cheltuielile de judecată de 10.000 de lei“, a transmis avocatul Adrian Cuculis.
Sursa: Avocat Adrian Cuculis
Gabriela Firea, fost primar general al Capitalei, îl atacă pe Nicuşor Dan pe tema termoficării. Aceasta spune că actualul primar general îi minte pe bucureşteni şi că urmează o nouă iarnă plină de avarii.
"Nicușor Dan își bate joc de bucureșteni fără nicio jenă. Susține că pierderile din rețeaua de termoficare vor scădea masiv în 2022 și 2023, în timp ce realitatea îl contrazice flagrant, pentru că el însuși a blocat peste un an lucrările de reabilitare pentru care avea la dispoziție bani europeni nerambursabili, lăsați de mine și echipa mea. Lucrările de reabilitare nu sunt nici în ziua de azi atribuite, iar fondurile vor fi pierdute.
În ziua în care jumătate de oraș a rămas fără apă caldă, Nicușor Dan iese public să se plângă, iar, de “greaua moștenire”! Primarul care nu mai recunoaște că și-a întemeiat campania electorală pe ideea ca apa caldă vine de a doua zi de când e ales, aruncă și acum o minciună gogonată.
Nicușor Dan susține că în 2022 și 2023 pierderile pe rețeaua de termoficare vor scădea semnificativ", a transmis Gabriela Firea, conform Antena3.
"Realitatea este exact pe dos.
Odată cu instalarea lui Nicușor Dan la primărie, au crescut permanent și pierderile rețelei de termoficare a Capitalei așa cum chiar el arată în grafic.
Acum întârzie atribuirea lucrării pentru reabilitarea rețelelor de termoficare, dar se grăbește să asigure acces la această finanțare pentru firme de casă.
Și specialiștii estimează că, având în vedere blocarea de către primarul general a lucrărilor la rețea de peste un an, pierderile vor crește.
Presiunea din conducte a scăzut de la valori de 8 - 9 bari la 3,5 - 4 bari şi chiar sub acest nivel. Anul acesta ELCEN a ajuns să pompeze în reţea uneori peste 2.000 de tone de apă de adaos/oră.
Creşterea volumului de apă de adaos atrage o degradare şi mai mare a reţelei de termoficare, pentru că vine însoţită de reactivi chimici care corodează conductele şi limitează debitele de agent termic livrate. În plus, peste nivelul de 2.000 de tone/h se intră într-o zonă periculoasă, existând riscul de avarii majore.
Reteaua de termoficare a Capitalei are aproape 4.000 de kilometri de conducte, este a doua ca mărime din lume, după cea din Moscova. Peste 80% din conducte datează din anii ‘60-‘70 şi necesită continuarea lucrărilor de investitii şi reparații majore", mai spune Gabriela Firea.