Japonezii au lansat o campanie de...băutură! Îi invită pe tineri să consume alcool

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Social
Sursă foto: Pexels (Hong Son)
Sursă foto: Pexels (Hong Son)

Guvernul japonez a adoptat o nouă campanie destinată tinerilor, deoarece consumul redus de alcool al generației afectează sistemul de taxe și accize pe alcool. 

Tinerii adulți din Japonia sunt o grupă socială despre care statisticile spun că nu sunt amatori de alcool, de aceea autoritățile speră să schimbe situația cu o nouă campanie. Generația mai tânără bea mai puțin alcool decât părinții lor, o mișcare care a afectat taxele de la băuturi precum sake (vinul de orez).

Așa că Agenția Fiscală națională a intervenit cu o competiție națională pentru a veni cu idei pentru a inversa tendința.

Reacțiile din spațiul media și presă nu au fost prietenoase cu inițiativa Agenției fiscale

Campania "Sake Viva!" speră să vină cu un plan pentru a face băutura mai atractivă și pentru a stimula industria. Concursul le cere tinerilor cu vârste între 20 și 39 de ani să-și împărtășească ideile de afaceri pentru a crea o cerere în rândul celor de vârsta lor pentru alcool, fie că este vorba de dragul japonez, shochu, whisky, bere sau vin.

Grupul care conduce competiția pentru autoritatea fiscală spune că noile obiceiuri, formate parțial în timpul pandemiei de Covid-19 și o populație îmbătrânită au dus la o scădere a vânzărilor de alcool. Campania își dorește ca participanții să vină cu promoții, branding și chiar planuri de ultimă oră care implică inteligența artificială.

Presa japoneză spune că reacția a fost mixtă, cu unele critici cu privire la încercarea de a promova un obicei nesănătos. Dar alții au postat idei ciudate online, cum ar fi actrițe celebre care „să interpreteze” roluri de hostess prin realitatea virtuală în cluburi digitale.

Termenul limită pentru concursul desfășurat este septembrie

Concurenții au până la sfârșitul lunii septembrie să își prezinte ideile. Cele mai bune planuri vor fi apoi dezvoltate cu ajutorul experților înainte ca propunerile finale să fie prezentate în noiembrie. Site-ul web al campaniei spune că piața alcoolului din Japonia este în scădere, iar demografia îmbătrânită a țării, alături de scăderea ratei natalității, reprezintă un factor semnificativ din spatele acesteia.

Cifrele recente ale agenției fiscale arată că oamenii au băut mai puțin în 2020 decât în 1995, cifrele scăzând de la 100 de litri pe an la 75 de litri. Citește articolul integral pe DC News 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel