Cunoscuţii actori americani de comedie Jimmy Kimmel şi John Mulaney au decis să nu accepte oferta de a prezenta următoarea gală de decernare a premiilor Oscar, care va avea loc pe 2 martie anul viitor, a relatat marţi revista Variety, citată de agenţia de presă EFE.
Jimmy Kimmel, care a fost de patru ori gazda ceremoniei de decernare a Oscarurilor, inclusiv la ultimele două ediţii ale acestei gale, a refuzat oferta la începutul verii.
John Mulaney, care a participat la cea mai recentă ceremonie de atribuire a râvnitelor premii din industria filmului şi care a fost, de asemenea, prezentator al galei Oscarurilor onorifice, eveniment denumit Governors Awards, are "un program încărcat, cu mai multe proiecte la orizont", a indicat presa de specialitate.
Jimmy Kimmel ocupă în prezent locul al patrulea în clasamentul personalităţilor cu cele mai multe apariţii în postura de gazdă a galei premiilor Oscar, la egalitate cu Whoopi Goldberg şi Jack Lemmon, fiecare prezentând ceremonia de câte patru ori.
Ei sunt devansaţi de Johnny Carson, care a prezentat gala de cinci ori, actorul Billy Crystal, cu nouă apariţii, şi Bob Hope, cu 19 apariţii.
Amfitrionul Oscarurilor onorifice din luna ianuarie şi prezentator secundar în cadrul celei de-a 96-a ediţii a Oscarurilor, John Mulaney era unul dintre favoriţii fanilor pentru a obţine titulatura de prezentator principal al galei Oscar din 2024, potrivit Variety.
Premiile Oscar, oficial cunoscute sub numele de Academy Awards, sunt celebre premii de cinema acordate anual de Academia de Arte și Științe Cinematografice (AMPAS). Acestea sunt considerate cele mai prestigioase distincții din industria cinematografică și recunosc excelența în diferite aspecte ale producției de film.
Iată câteva detalii cheie despre Premiile Oscar:
Înființare: Premiile Oscar au fost instituite în 1929, cu prima ceremonie având loc la Hollywood Roosevelt Hotel.
Nume: Numele "Oscar" a devenit popular în anii '30, dar originea exactă a denumirii nu este clară. Se crede că denumirea a fost inspirată de un angajat al Academiei care a spus că statueta îi amintește de un unchi al său numit Oscar.
Premiile sunt acordate în mai multe categorii, inclusiv:
Cel mai bun film
Cel mai bun regizor
Cel mai bun actor
Cel mai bun actor în rol secundar
Cel mai bun scenariu original
Cel mai bun scenariu adaptat
Cele mai bune efecte vizuale
Cel mai bun montaj
Ceremonia anuală a Premiilor Oscar are loc, de obicei, în luna martie, în Los Angeles. Majoritatea ceremoniilor recente au avut loc la Dolby Theatre din Hollywood, Los Angeles. Ceremonia este de obicei prezentată de un gazdă sau de mai multe gazde celebre, care oferă umor și energie evenimentului.
Premiul constă într-o statueta din bronz aurit, cunoscută sub numele de „Oscar”. Statueta reprezintă un cavaler în picioare care ține o sabie și se sprijină pe un tambur. Nominalizările și câștigătorii sunt aleși de membrii Academiei, care sunt profesioniști din diverse domenii ale industriei de film, inclusiv actori, regizori, producători și scenariști.
Premii de excelență: Unele dintre cele mai celebre filme care au câștigat Oscaruri includ „Gone with the Wind”, „The Godfather”, „Titanic” și „Parasite”, fiecare având un impact major asupra industriei cinematografice.
Momente memorabile: Ceremoniile Oscar au fost martore la multe momente memorabile și istorice, cum ar fi discursurile de acceptare emoționante, aparițiile surpriză și glumele amuzante ale gazdelor.