Johnny Depp, la National Film Awards: „Cariera mea de la Hollywood a fost uneori tragică”

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Homepage
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Johnny Depp a descris cariera sa de la Hollywood drept „uneori tragică” în cadrul unui discurs de acceptare la National Film Awards.

Actorul de 61 de ani, cunoscut pentru rolul său din seria „Pirații din Caraibe”, a fost onorat pentru rolul său din filmul de revenire „Jeanne du Barry”, o dramă istorică franceză care urmărește viața amantei principale a regelui Ludovic al XV-lea, Jeanne Vaubernier, Depp jucând rolul regelui, scrie The Independent.

Acest film marchează primul rol major al lui Depp de la câștigarea cazului de defăimare împotriva fostei sale soții, Amber Heard, în 2022.

Deși „Jeanne du Barry” a primit recenzii mixte, criticul de film de la The Independent, Clarisse Loughrey, acordându-i o stea din cinci, Depp a primit premiul pentru Contribuția Globală la Cinematografie și a apărut într-un mesaj preînregistrat pentru a-l accepta.

În videoclipul difuzat la evenimentul de joi seara din Londra (4 iulie), el a început: „Vă mulțumesc că mi-ați oferit ocazia de a vorbi cu voi astăzi. Mă simt foarte norocos și foarte onorat că voi - toți - îmi permiteți să continui să fac munca pe care o iubesc.”

„Munca pe care o fac este inspirată de toți cei care au fost alături de mine pe acest drum lung și au înțeles.”

El a continuat: „Este întotdeauna deosebit de umilitor când recunoașterea eforturilor tale vine direct din inimile oamenilor, inimile și mințile celor care mi s-au alăturat pe acest drum lung, mistic, magic, uneori tragic - dar niciodată plictisitor.”

„Nu vă pot mulțumi suficient pentru că îmi permiteți să spun poveștile pe care le consider necesare să fie spuse. Și pentru că ați rămas alături de mine și de colecția mea ciudată de personaje de-a lungul acestor mulți ani.”

El le-a spus fanilor că ei sunt motivul pentru care încă simte „motivația de a merge mai departe”.

„Este doar datorită vouă că sunt aici astăzi”, a spus el. „Vă mulțumesc și vă trimit multă dragoste și respect, întotdeauna.”

La ceremonia de premiere, biopicul despre Amy Winehouse, „Back to Black”, a câștigat premiul pentru Cea Mai Bună Dramă, în timp ce Adam Deacon a obținut premiul pentru Cel Mai Bun Actor pentru „Sumotherhood”, iar Patricia Hodge a fost recompensată cu premiul pentru Cea Mai Bună Actriță pentru rolul din „Arthur’s Whisky”. National Film Awards se desfășoară în Marea Britanie de un deceniu și face parte din National Film Academy.

În recenzia sa pentru „Jeanne du Barry”, Loughrey a scris că interpretarea lui Depp în filmul de revenire este „atât de remarcabil de lipsită de viață încât pare că distribuirea lui nu are alt scop decât să stârnească controverse”.

Filmul a fost controversat încă de la început, fiind ales să deschidă Festivalul de Film de la Cannes în 2023, iar Depp a primit o ovație de șapte minute din partea publicului.

Directorul de la Cannes, Thierry Fremaux, a primit critici pentru decizia de a deschide festivalul cu filmul lui Depp, din cauza acuzațiilor aduse împotriva acestuia de către fosta sa soție, Amber Heard, în procesul lor de defăimare.

Depp a câștigat în cele din urmă procesul, după ce un juriu a decis că Heard l-a defăimat sugerând că el a abuzat-o într-un editorial din Washington Post din 2018.

„Știm un singur lucru, este sistemul de justiție și cred că el a câștigat cazul legal”, a spus Fremaux în răspuns la criticile de anul trecut.

Regizorul Maïwenn – care joacă și în film – a fost, de asemenea, implicat în controverse după ce a recunoscut că a agresat un jurnalist.

Cu toate controversele, Johnny Depp rămâne o figură centrală în cinematografie, iar premiul său pentru Contribuția Globală la Cinematografie recunoaște impactul său semnificativ și durabil în industrie.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel