June Squibb la 94 de ani: Povestea unei actrițe care face propriile cascadorii și sparge stereotipurile despre vârstă

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Foto: Pexels
Foto: Pexels

La 94 de ani, June Squibb nu doar că nu încetinește ritmul, dar continuă să își asume roluri provocatoare care implică și cascadorii. În primul său rol principal din filmul "Thelma", actrița interpretează o bunică care cade victimă unei escrocherii telefonice și pornește într-o călătorie plină de aventuri pentru a-și recupera cei 10.000 de dolari pierduți. 

Deși nu este Tom Cruise, Squibb a fost descrisă de critici ca fiind o "vedetă de acțiune improbabilă, dar satisfăcătoare". În ciuda prezenței unei cascadoare pe platou, Squibb a ales să facă singură o urmărire de mare viteză pe un scuter motorizat și o scenă de accident, motivată de provocările fizice, scrie Yahoo News.

Pentru Squibb, ideea de a fi prea bătrân pentru a face anumite lucruri nu a fost niciodată acceptată. Ea rămâne în căutarea oportunităților interesante, atât pe ecran, cât și în viața de zi cu zi. Iată câteva lecții despre longevitate pe care le putem învăța de la Squibb, de la atitudinea pozitivă până la pregătirea pentru covorul roșu.

Păstrarea unei atitudini pozitive față de îmbătrânire

Squibb spune că nu a acordat prea multă atenție îmbătrânirii. „Nu cred că mă gândesc prea mult la asta, să fiu sinceră. Poate că e naiv, dar așa am trăit mereu.” Totuși, ea recunoaște că îmbătrânirea și-a pus amprenta în anumite moduri.

„Sunt în stadiul în care am nevoie de ajutor cu anumite lucruri și cred că cer ajutor atunci când este necesar,” spune ea. „Am încetat să conduc în 2017 pentru că am o asistentă minunată care conduce, așa că pare logic.” Fiul ei, Harry Kakatsakis, a încurajat-o să se mute de la apartamentul de la etajul doi la unul la parter pentru a evita urcatul scărilor zilnic. „El își face griji pentru asta,” spune ea.

Menținerea unui stil de viață activ

„Am fost mereu activă fizic. Am dansat ani de zile și am înotat,” spune Squibb. „Înotam o oră pe zi dacă nu lucram, atât în New York, cât și în Los Angeles. Așa că am folosit mereu corpul meu.”

Pentru a se pregăti pentru filmările la "Thelma", Squibb a început să practice Pilates. „Am început Pilates cu aproximativ jumătate de an înainte și cred că asta a ajutat foarte mult,” explică ea. „Facem exerciții în același timp, dar cu antrenori diferiți.”

Menținerea prieteniilor intergeneraționale

Squibb spune că are oameni pe care se poate baza și pe care îi poate întreba orice. În timp ce unii dintre aceștia sunt colegi de vârstă, ea apreciază și prieteniile cu persoane mult mai tinere, cum ar fi Chris Colfer, fostul actor din Glee, care este cu 60 de ani mai tânăr.

„El este un prieten foarte apropiat. Oamenii ne vedeau împreună când el era în jur de 20 de ani, iar eu deja în 80. Suntem foarte apropiați și acum,” spune Squibb. „Învăț multe din discuțiile cu persoanele mai tinere.”

Fii o vedetă principală

Squibb nu este de acord cu ideea de ageism în industria cinematografică. „M-am mutat la Hollywood după About Schmidt și aveam deja 70 de ani. Au fost reguli și le-am încălcat pe toate, sunt sigură.”

Ea crede că există un interes crescut pentru îmbătrânire și că acest lucru se reflectă în oportunitățile oferite actorilor vârstnici. „Tocmai am filmat un alt film cu o actriță de 90 de ani în rol principal,” spune ea. „Cred că oamenii vor să vadă asta.”

Squibb consideră că mai multe povești despre vârstnici vor ajuta oamenii să înțeleagă și să empatizeze cu bătrânii. „Oamenii în vârstă au determinare și doresc dreptate,” spune ea.

Bucuria de a participa la evenimente de glitz și glamour

„Respect asta,” spune ea, referindu-se la participarea sa la premiera Inside Out 2, unde a împrumutat vocea personajului Nostalgia. „Am făcut covorul roșu. M-am aranjat. Am avut echipa mea de glam, cu păr, machiaj și haine.”

Squibb spune că nu este pregătită să renunțe la aceste momente speciale. „Continu să merg înainte și mă gândesc că va veni un moment când voi încetini puțin,” spune ea. „Dar nu am făcut-o încă. Și e nebunie.”

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel