Katy Perry se întoarce în muzică cu un eșec critic – single-ul "Woman’s World" ridiculizat de fani

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Katy Perry și-a făcut mult așteptata revenire în muzică după patru ani de la ultimul ei album, 'Smile'. Dar unii fani ar prefera să nu fi părăsit slujba ei la American Idol. Iată de ce.

Noul single al lui Perry, „Woman’s World”, este prezentat ca un imn feminist. Dacă aceasta este direcția către care se îndreaptă în ceea ce privește empowerment-ul, cineva ar trebui să intervină, pentru că Perry are nevoie de toată ajutorul pe care îl poate primi, scrie euronews.com.

Single-ul conține versuri precum „Sexy, confident / So intelligent / She is heaven-sent / So soft, so strong” și „It’s a woman’s world and you’re lucky to be livin’ in it / You better celebrate / ‘Cause baby, we ain’t goin’ away.” 

Este însoțit de un videoclip care trebuie văzut pentru a fi crezut, cu imagini inspirate de Rosie the Riveter, sticle etichetate „Whiskey For Women”, camioane monstruoase, vibratoare și unelte puternic ornamentate.

Pe scurt: este un dezastru, un imn pseudo-empowerment care nu reușește să transmită un mesaj autentic.

Videoclipul a fost criticat pe scară largă online, iar mulți spun că este unul dintre acele cântece care pot distruge reputația unui artist – similar cu 'Get Her Back' al lui Robin Thicke sau încercarea insultătoare de a se folosi de cultura japoneză a lui Avril Lavigne cu 'Hello Kitty'. 

După eșecul „Woman’s World”, Perry a încercat să explice că videoclipul este, de fapt, o satiră. 

Într-un videoclip de tip behind-the-scenes, Perry explică noul ei videoclip: „Suntem un pic sarcastici cu asta. Este foarte slapstick, foarte pe față. Și cu acest decor, e ca și cum, ooh, nu suntem despre privirea masculină, dar de fapt suntem foarte despre privirea masculină. Și exagerăm foarte mult, ceea ce este ca un reset pentru mine și pentru ideea mea de divinitate feminină.”

Criticii nu au fost convinși. Satiristul Krang T. Nelson a remarcat: „Unul dintre semnele satirii bune este atunci când lansezi un videoclip lung ulterior în care explici în detaliu cum ești satiric și de ce ai ales să faci asta.”

Problema principală rămâne colaborarea cu Dr. Luke, un producător controversat acuzat de cântăreața Kesha de abuz sexual și fizic. Perry a colaborat cu Dr. Luke la „Woman’s World”, ceea ce a stârnit și mai multă indignare.

„Îmi pare rău, dar nu pot asculta niciun nou cântec al lui Katy Perry scris și/sau produs de Dr. Luke,” a scris o persoană pe X. „Nu-mi place Dr. Luke din multe motive și pur și simplu nu pot susține cariera lui. Îmi pare rău, Katy, dar sunt foarte dezamăgit.”

Actrița Abigail Breslin nu a numit direct pe Perry sau pe Dr. Luke, dar a etichetat-o pe Kesha într-o postare care spunea: „Doar spun... colaborarea cu abuzatori cunoscuți în orice industrie doar contribuie la narațiunea că bărbații pot face lucruri abominabile și să scape nepedepsiți. Pe de altă parte, o iubesc pe @KeshaRose și a dat unul dintre cele mai bune concerte la care am fost anul trecut – ascultați Kesha!”

Chiar dacă „Woman’s World” nu ar fi fost un dezastru al empowerment-ului și nu ar fi sunat ca și cum versurile ar fi fost scrise de cineva care tocmai a descoperit feminismul, ipocrizia evidentă a lansării unui album despre empowerment-ul feminin în timp ce lucrezi cu un presupus abuzator rămâne neschimbată.

Industria pop din 2024 are loc pentru muzică distractivă fără pretenții de comentarii sociale. Însă, dacă intenționezi să comentezi și eșuezi cu un mesaj prin: o melodie slabă; imagini depășite cu toate femeile sexualizate din videoclip având un tip similar de corp; încercări exagerate de a justifica „Oh, dar nu ai înțeles satira”; și, pe deasupra, angajarea unui presupus prădător pentru a conduce imnurile tale aparent feministe... Atunci mult noroc cu lansarea din septembrie.

Aceasta este mai puțin „divinitate feminină” și mai mult o caricatură de prost gust.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel