”La mulți ani tuturor copiilor!” este mesajul postat pe pagina oficială a președintelui Klaus Iohannis.
A urmat un val de critici, inclusiv de la politicieni, de la consilieri locali la deputați.
Iată doar câteva dintre mesajele primite de președinte:
- Pentru care copii este urarea asta abstractă și insipidă? "La mulți ani!" copiilor români cărora le-ați scăzut șansele de a deveni adulți educați și competenți, sau celor care din cauza sărăciei abandonează școlile? Sau fetelor care din lipsa educației devin mămici la 14 - 15 ani? Ați muncit atât de intens la "România educată" încât urarea de azi vine mănușă pe programul lansat de dumneavoastră acum câțiva ani. - a scris deputata USR Pollyanna Hangan.
- Super emoționant mesaj. Ne-a dat cel puțin o lacrimă. - a scris pagina oficială a USR Tineret.
- Un mesaj emoționant, din inimă. - i-a scris Beniamin Todosiu, și el deputat USR.
- Concret, în cei 8 ani de mandat, ce ați făcut pentru copiii din România?- l-a întrebat europarlamentarul Vlad Botoș.
Au urmat și alte comentarii:
- Îi urmăreşti cu atenție şi îngrijorare şi p-ăştia mici.
- La mulți ani și un bilet de avion, să plece din țară cât mai departe de voi, specialii patriei!
- Hai boss, că dau o înghe și 10 puncte pentru efort. Mergi la un nani mic că trebuie să fii extenuat.
- Lasă-i în pace mă Ionică, măcar pe ei. Nu mai încerca sa-i educi sau să-i salvezi. E ok, ne descurcăm singuri, ca și până acum.
- Nu le-ai făcut viața cu nimic mau bună.
- Ce urare seacă... Dar este de înțeles....copiii nu au importanță... Mai bine nu transmiteați nimic!
- La ce viteză are, asta e urarea de anul trecut!
- Mersi Jane! Ești un băiat deosebit!
- Drăguț mesaj. Trântit așa, ca poftă bună la cafeluță. E în vacanță PR-ul? Sau creierul ? La mulți ani, Domnule Președinte, la mulți ani copilului dumneavoastră interior. Să îl regăsiți și să învățați din înțelepciunea lui.
- Ocupă-te de ei, de copii. Dă-le șansa de a trăi în țara lor, că sigur își vor urma părinții plecați în străinătate! Ceează-le un viitor frumos dacă îți pasă cu adevărat, domnule președinte!
Sărbătoarea copiilor
Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a recomandat, prin rezoluţia 836, adoptată la 14 decembrie 1954, ca toate ţările să instituie o Zi universală a copilului, pentru promovarea colaborării internaţionale şi a conştientizării problemelor cu care se confruntă copiii din întreaga lume, dar şi a bunăstării acestora, sugerând guvernelor ca această zi să fie celebrată la o dată pe care fiecare ţară o consideră potrivită.
Organizaţia Naţiunilor Unite marchează această zi la 20 noiembrie, data la care au fost adoptate Declaraţia Drepturilor Copilului în 1959 şi Convenţia asupra Drepturilor Copilului în 1989. Convenţia stabileşte o serie de drepturi ale copiilor, între care dreptul la viaţă, la sănătate, la educaţie, la joacă, la viaţă de familie şi la protecţie împotriva violenţei.
În România, Ziua internaţională a copilului este sărbătorită la data de 1 iunie, ca şi în alte aproximativ 50 de ţări. Totodată, alte peste o sută de ţări celebrează o zi a copilului la date diferite, scrie Agerpres.
Astăzi mai este și ziua în care se spune ceva frumos. Ironic, având în vedere mesajele de mai sus
În fiecare an, la 1 iunie, este marcată #SaySomethingNiceDay, o zi în care suntem încurajaţi să spunem vorbe drăguţe celor apropiaţi - şi nu numai. Iar dacă se întâmplă să nu găsim ceva frumos de rostit, potrivit daysoftheyear.com, este mai bine să ne abţinem de la a da glas gândurilor. Măcar astăzi.
Această sărbătoare a apărut în Statele Unite, în statul Carolina de Sud, când primarii din North Charleston şi Charleston, alături de membri ai Presbiteriului Charleston-Atlantic şi ai Convenţiei Baptiste din Carolina de Sud, au creat o zi care îi încuraja pe oameni să fie amabili cu persoanele speciale din viaţa lor.