Londra în fruntea clasamentului celor mai bune orașe europene pentru muzică. Dar locul doi s-ar putea să vă surprindă...

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

După ce au fost analizați diferiți factori precum numărul de locații, festivaluri și concerte din diverse orașe europene, capitala Marii Britanii a ieșit în frunte cu un număr impresionant de 2.437 de concerte pe an, 25 de festivaluri și 133 de spații pentru evenimente.

Pentru orice iubitor de muzică, Londra are mereu ceva de oferit. Acasă la unele dintre cele mai iconice trupe din istorie, de la The Rolling Stones la David Bowie, poți petrece ușor o zi întreagă făcând un tur al patrimoniului muzical al orașului. Fie că este vorba de o ședință foto la trecerea de pietoni Abbey Road sau o seară petrecută la faimosul club de jazz Ronnie Scott’s, Londra nu dezamăgește, scrie euronews.com.

Festivaluri non-stop în parcurile londoneze

Mulțumită numeroaselor parcuri din oraș, Londra găzduiește festivaluri neîncetate pe timpul verii. British Summer Time este unul dintre cele mai mari festivaluri și ocupă Hyde Park, situat central. Anul acesta, festivalul va avea ca headlineri pe Stevie Nicks, SZA, Shania Twain, Kylie și mulți alții.

Alte festivaluri majore din oraș includ All Points East, Mighty Hoopla și Field Day. De asemenea, există nenumărate locații, de la marile stadioane din Wembley și Tottenham, la numeroasele baruri și spații de concert răspândite în întregul oraș.

Hamburg: surpriza plăcută a clasamentului

Studiul realizat de agenția de rezervări de vacanțe Love Holidays a relevat o surpriză pentru locul al doilea în clasament. Dacă poziția de top a capitalei Marii Britanii nu este șocantă, pe locul al doilea s-a situat orașul german Hamburg.

Exact. Cu Berlinul clasat pe locul al patrulea, al doilea cel mai mare oraș din Germania oferă cel mai mare număr total de locuri pentru a savura muzica. Hamburg este acasă pentru mulți dintre cei mai mari artiști muzicali ai Germaniei, inclusiv superstarul internațional Nena, trupa de rock Tokio Hotel și artistul de techno Scooter.

Paris: un reper muzical de necontestat

Între cele două orașe germane se află Parisul pe locul trei. Palais Garnier, Philharmonic Paris și Théâtre du Châtelet sunt doar vârful aisbergului în multitudinea de locații muzicale din capitala Franței.

Istoria muzicală a Parisului este la fel de bogată cum se poate în Europa. Este imposibil să te gândești la oraș fără a o aduce în discuție pe Édith Piaf, dar orașul a inspirat și muzicieni din întreaga lume, de la George Gershwin la – mai recent – Kanye West și Jay-Z.

Berlin: un colos muzical

Pe locul al patrulea se află Berlinul. Este aproape uimitor că orașul odinioară divizat este doar pe locul al patrulea având în vedere statutul legendar pe care îl deține în istoria muzicii. Pentru oricine este curios despre cum Berlinul s-a schimbat odată cu timpul și a influențat muzica contemporană, documentarul „B-MOVIE: Lust & Sound in West-Berlin 1979-1989” este un must-watch.

Filmul documentează cum scena rock britanică s-a îmbinat cu scena emergentă de electronică și techno dezvoltându-se în cluburile din Berlin pentru a crea peisajul muzical de azi.

Manchester: moștenirea muzicală continuă

Vorbind de Manchester, orașul britanic ocupă locul al cincilea. Străzile din Manchester sunt pline de reminiscențe ale patrimoniului său muzical. Haçienda, Factory Records și Oasis poate că nu mai sunt, dar spiritul Manchesterului încă vibrează de muzică.

Manchester se laudă cu 76 de locații muzicale față de cele 133 ale Londrei. Deși acest număr este aproximativ jumătate, având în vedere că Manchester are o treime din populația capitalei, orașul muzical are peste 70% mai multe locații de muzică live per persoană.

Mergând pe străzile orașului într-o seară, devine rapid evident cum muzica răsună din fiecare al doilea bar. Cu adevărat un Mecca pentru orice aficionado de muzică.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel