Autoritățile sanitare britanice vor demara o campanie de vaccinare împotriva poliomielitei.
Autorităţile de la Londra încep o campanie urgentă de vaccinare a copiilor împotriva poliomielitei, o boală care poate provoca paralizie. Virusul a fost eradicat în Europa în 2003, însă în ultimele luni a fost identificat de peste 100 de ori în apele reziduale din capitala britanică, scrie Rador.
Poliomelita a fost identificată de 116 ori în diferite locaţii din Londra, din februarie încoace.
Autorităţile monitorizează canalizarea oraşului, de unde extrag probe regulat, pentru a vedea dacă sunt urme ale unor boli periculoase transmisibile. Aşa au aflat de aceste cazuri de poliomielită. În Europa, acest virus a fost eradicat în 2003, însă în alte părţi ale lumii virusul este încă prevalent. Fără imunizare, virusul poate afecta grav mai ales copiii mici. În cazurile cele mai grave, poate duce la paralizia picioarelor.
Simptomele includ, de regulă, febră, dureri în gât şi stomac, dureri musculare şi de cap. În general, copiii din Marea Britanie sunt imunizaţi împotriva poliomielitei. În cazurile depistate la Londra însă au fost câteva mutaţii, împotriva cărora vaccinurile administrate nu oferă protecţie. Din această cauză, autorităţile din Londra au decis să înceapă o campanie rapidă de vaccinare împotriva poliomielitei a copiilor cu vârste cuprinse între 1 şi 9 ani. Medicii de familie urmează să ia legătura cu familiile lor în următoarea lună şi să le ofere un vaccin gratuit.
Dr. Simin Florescu, a vorbit despre vaccinuri, despre epoca post-COVID și despre pericolul poliomielitei.
Medicul Simin Florescu, manager Spitalul Clinic Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș, a vorbit despre vaccinurile ARN Mesager, tehnologia pe care s-au bazat vaccinurile anti-COVID-19 și care a fost creată, inițial, pentru tratarea cancerului.
"Toate aceste lucruri sunt deja testate. Dacă vorbim despre vaccinurile cu ARN Mesager, el a fost inventat, ca tehnologie, pentru tratamentul individualizat al cancerelor, după care a apărut pandemia de COVID și s-a utilizat pentru el.
Lucrurile astea există și sunt niște tehnologii extrem de performante și utile. O parte dintre ele există deja în uz și la noi în țară, o parte probabil le vom avea într-un timp relativ scurt la dispoziție, pentru a asigura un diagnostic și un tratament de performanță și rapid și al bolilor infecțioase, pe lângă bolile oncologice. Este un lucru minunat, așteptăm cu mare nerăbdare", a declarat Dr. Simin Florescu, în cadrul dezbaterii "Doi ani de la primul lockdown. Riscuri și amenințări de sănătate în era post-COVID", organizată de DC Media Group.
Cu ce riscuri se confruntă sistemul sanitar în epoca post-COVID. Am scăpat de pericol?
"Noi tulpini vor apărea o lungă perioadă de acum în colo, dar important este cât de puternic e impactul acestor noi tulpini pe transmisibilitate, pe aspectele clinice, severitatea cazurilor, asupra vaccinării.
Pandemia nu a trecut, doar a încetinit și probabil e într-un stadiu de tranziție. Pericolul nu a trecut încă, nu știm când va apărea o nouă tulpină virală care ar putea să fie puțin mai afurisită decât cele anterioare, nu știm asta. Nimeni nu știe. Tot ce se poate face este să se țină sub supraveghere prin acest screening, peste tot în lume și care pot estima aparția unei noi tulpini.