Loredana Groza a stârnit controverse pe rețelele sociale după ce a postat o fotografie cu regretatul actor Alain Delon, alături de un mesaj prin care a dorit să îi aducă un omagiu.
Artista a fost, însă, aspru criticată de fani, care au considerat că imaginea este exagerat de editată. În vârstă de 53 de ani, Loredana Groza nu este străină de criticile privind utilizarea excesivă a filtrelor și a editării fotografiilor.
De data aceasta, însă, postarea unei poze din 2013, în care apare alături de actorul Alain Delon, a atras numeroase comentarii negative. Fanii au observat că fotografia pare prea modificată, iar acest lucru a fost subliniat în comentarii precum: „Ce tineri erați! Câți ani aveați, 25?”, „Înțeleg că folosiți filtre, dar cu domnul Delon ce ați avut?” sau „De ce te editezi atât?”.
În mesajul care însoțea imaginea, Loredana a exprimat admirația sa față de Delon: „Am avut privilegiul de a-l întâlni pe Alain Delon în 2013. De când am văzut primul film cu el, l-am adorat. Talentul, ochii săi, vocea și zâmbetul irezistibil au fascinat și inspirat oameni din toate colțurile lumii. Condoleanțe fiului său, Anthony.” Cu toate acestea, omagiul adus actorului, care a decedat recent la vârsta de 88 de ani a fost umbrit de discuțiile legate de aspectul modificat al fotografiei.
În ciuda criticilor constante legate de aspectul său, Loredana Groza a declarat de mai multe ori că se menține în formă prin sport și un stil de viață sănătos, fără a recurge la intervenții estetice. Vedeta, acum în vârstă de 53 de ani, a subliniat că nu a avut niciodată în plan să apeleze la operații de înfrumusețare: „Nu am apelat la nicio operație de înfrumusețare de niciun fel. Ritualul meu de îngrijire e simplu și practic, pentru că nu am timp să pierd în saloane sau în cabinetele esteticienilor, cum foarte mulți mă acuză.”
Ea a adăugat că îngrijirea zilnică, sportul, alimentația echilibrată și meditația sunt esențiale pentru a se simți bine în pielea ei. „Operațiile pot să mai aștepte. Sunt atâtea soluții simple, eficiente și neinvazive în ziua de azi”, a concluzionat Loredana Groza, reafirmând că aspectul său se datorează unei discipline constante, nu intervențiilor estetice.
Actorul și regizorul Alain Delon, una dintre cele mai emblematice figuri ale cinematografiei franceze și un adevărat simbol al filmului mondial, s-a născut pe 8 noiembrie 1935, în Sceaux, Hauts-de-Seine, în apropiere de Paris.
La vârsta de doar 17 ani, Delon s-a înrolat în armata franceză și a luptat în războiul din Indochina. După revenirea sa la Paris în 1955, a experimentat diverse slujbe, inclusiv ca chelner, vânzător și hamal în Les Halles, potrivit imdb.ro. Nemulțumit de aceste ocupații, a decis să-și urmeze pasiunea pentru actorie, debutând în 1957 în filmul lui Yves Allégret, "Quand la femme s'en mêle", urmat de o apariție în "Sois Belle Et Tais-Toi".
Cariera lui Delon a evoluat rapid, devenind unul dintre cei mai importanți actori francezi și internaționali. La doar 23 de ani, era deja comparat cu legende ale cinematografiei precum Gerard Philipe, Jean Marais și James Dean. Începând cu 1956, a fost un actor de referință în cinematografia franceză, alături de Louis de Funes și Jean-Paul Belmondo, apărând în peste 100 de filme și atrăgând peste 100 de milioane de spectatori.
Primul său rol principal a fost în filmul "Christine", unde a jucat alături de Romy Schneider. Au urmat numeroase filme devenite clasice, precum "Plein Soleil" (1960) regizat de René Clément, "Rocco e i suoi fratelli" (1960) de Luchino Visconti, cu parteneri de platou precum Renato Salvatori și Annie Girardot. În 1962, a apărut alături de Monica Vitti în "L'Eclisse" (Eclipsa), regizat de Michelangelo Antonioni, iar în 1963 a jucat în "Il Gattopardo" (Ghepardul), alături de Burt Lancaster, Claudia Cardinale, Giuliano Gemma și Terence Hill. Acest film a câștigat premiul Palme d'Or la cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Cannes. În același an, Delon a avut un rol memorabil în "La Tulipe noire" de Christian-Jaque. Interpretarea sa din "Le Samouraï" (1967), regizat de Jean-Pierre Melville, l-a consacrat definitiv în rolul luptătorului rebel.