Cercetătorii englezi au descoperit că două pahare de vin au la fel de mult zahăr ca o gogoașă.
Cercetările institutului britanic Alcohol Health Alliance a relevat că unele sticle de vin conțineau chiar și 59 de grame de zahăr, ceea ce depășește cantitatea de zahăr dintr-o gogoașă.
În Marea Britanie, recomandările specialiștilor spun că este indicat să se consume maxim 30 de grame de zahăr pe zi.
Analiza sortimentelor de vin a relevat că această limită de zaharuri este atinsă consumând două pahare de vin, scriu cei de la BBC.
Analiza a rătat că nu toate vinurile conțin cantități foarte ridicate de zahăr, regula fiind că sortimentele care au o concentrație de alcool mai redusă conțin și cel mai mult zahăr.
Recomandările profesorului Vlad Ciurea.
Vlad Ciurea pledează pentru un consum moderat de vin. ”Alcoolul în exces afectează centrii nervoși”, spune profesorul care vede, totuși, și beneficiile acestuia.
”Vinul roșu deschide sinapsele, creează o stare de activitate cerebrală și de plăcere (...) Creierului trebuie să îi dăm aer, să îi dăm apă și, cu vârsta, trebuie să-i dăm apă cât mai alcalină; se produce o modificare de ph în organism.
Creierului trebuie să îi dăm exercițiu fizic, creierul simte că-l împrospătează, 20% din oxigenul din plămâni se duce în creier. (...) Trebuie să luăm aer, trebuie să mergem după aer curat, trebuie să intrăm în pădure. Această bijuterie trebuie întreținută. Aceasta este mentenanța cerebrală”, ne sfătuiește Vlad Ciurea, la Antena 3.
”Creierului trebuie să îi dăm o mâncare ușoară (...) și să îi dăm un tip de alimentație care îi place. Ce-i place creierului? Îi plac toate fructele, semințe de dovleac, fructe de pădure, alunele, mango, nucile. Nuca este creier, este viața noastră. Da, din nefericire îi place și zahărul, dar trebuie să-l evităm pentru că este un drog. Îi place ceaiul, toate lichidele care spală creierul. Îi place carnea slabă și aici e foarte interesant: peștele slab și carnea de curcan; proteinele respective au o cale care se duc în partea cerebrală”, mai adaugă prof. dr. Vlad Ciurea.
Profesorul arată cât de important este pentru creier ca, din când în când, să-i pregătim o recompensă.
”La sfârșitul zilei, săptămânii trebuie să-i programăm creierului o prăjiturică, adică ceva (o recompensă). De exemplu, eu mă gândesc că la sfârșitul acestei săptămâni mă duc să mă relaxez, la Brașov. Este fantastic pentru sănătatea cerebrală”, subliniază profesorul Ciurea.
Pe lista alimentelor de evitat sunt, din păcate, și dulciurile sau produsele de patiserie. ”Trebuie să scoatem cât mai mult (din alimentație n.r.) mai ales dulciurile, trebuie să scoatem pâinea”
În opinia respectatului specialist, odihna la amiază are un rol important.
”Nu sunt deloc proști nici grecii, nici spaniolii că fac această siestă, să se liniștească, adică să mănânci liniștit, să te odihnești, apoi pornești din nou și pornesc toate organele. Creierul mai are un maxim de funcționare, între 16 și 18 după-amiază, apoi începe să se lase și organele, rând pe rând, încep să funcționeze din ce în ce mai puțin.
Organele digestive noaptea nu funcționează. Degeaba mergem și mâncăm noaptea bunătăți. Nu pot digera totul, de aia când te culci cu burta plină nu poți digera. <<Băut bine, mâncat bine, dimineața născut ”mort”!>> Înseamnă că ceva s-a întâmplat, că n-a putut să digere. Vedeți, accidentele vasculare se petrec noaptea. Infarctul miocardic, foarte mult sunt noaptea, tocmai din cauza faptului că organele nu funcționează bine”, a spus prof. dr. Vlad Ciurea.
Citește și: Cinci produse care te pot proteja de AVC. Uneori, dieta îți poate salva viața
COVID. Rafila anunță schimbări. Dispar TICHETELE de masă, dar dispare și MASCA