Marmeladă de corcoduşe. Cea mai tare rețetă de vară

Ema Apostu |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Vara este perioada delicioaselor corcodușe. Și ce poate fi mai bun decât o marmeladă din aceste minunate fructe? Iată cum se prepară...

Ingrediente

2 kilograme corcodușe
900 g zahăr
sucul de la 2 lămâi

Cum se prepară

Se spală bine corcodușele. Se fierb 10 minute în jumătate de litru de apă. Se lasă la răcit. Se aruncă apa. Se frămăntă corcodușele pentru a se se para de sâmburi. Se aruncă sâmburii, iar pulpa corcodușelor și zahărul se pun într-o oală încăpătoare cu fundul gros, potrivit retete.unica.ro.

Se pune oala la foc mic, se amestecă continuu. Se adaugă sucul de lămâie. Când marmelada de corcoduțe s-a îngroșat se ia o linguriță din aceasta, se pune pe o farfurie și se dă la frigider. Dacă marmelada își păstrează forma și nu curge după câteva minute la frigider înseamnă că este gata. Dacă nu este gata se mai fierbe puțin.

Marmelada de corcodușe se transferă în borcane sterlizate anterior. Pentru ca aceasta să reziste mai mult în cămară se fierb borcanele închise cu capac timp de 10 minute în baie de apă sau se dau la cuptor la foc mic fără capac pentru 60 de minute sau până se formează crustă deasupra.

Borcanele se lasă să se răcească, acoperite cu un prosop.

BONUS: Dulceață din prune, cu aromă de ciocolată: mai gustoasă și mai sănătoasă decât cea din magazine 

Iată lista ingredientelor de care aveți nevoie:

2 kg prune

1,5 kg zahăr

100 grame cacao

200 grame unt.
 
Cum se prepară

Spălați prunele, îndepărtați-le sâmburele și puneți-le într-o oală. Adăugați aproximativ 150 de grame de zahăr în prune. De asemenea, puteți adăuga și puțină apă (aproximativ 100 de mililitri). Prunele se  fierb aproximativ 20 de minute, amestecându-le din când în când.

După ce prunele se răcesc, transformați-le, cu un blender, într-un piure. Adăugați 1,5 kg de zahăr și gătiți-le încă 20 de minute. Dacă pruna este acră, atunci se poate adăuga mai mult zahăr.

Răciți gemul și îndepărtați spuma. Puneți gemul înapoi pe foc. Se aduce la fierbere, se adaugă pudra de cacao și untul. Se amestecă totul bine până se omogenizează. Gătiți încă 15 minute.

Turnați dulceața gata în borcane spălate și uscate și închideți-le cu capace. Întoarcem borcanele cu gem cu susul în jos, le învelim într-o pătură și le lăsăm să se răcească complet. Apoi le puteți depozita într-un loc întunecat și răcoros. Poftă bună!

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel