Martin Lee, câștigător al premiului Eurovision, a murit la vârsta de 77 de ani

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Youtube
Captura Youtube

Cântărețul și compozitorul Martin Lee, membru emblematic al grupului pop Brotherhood of Man, a murit la vârsta de 77 de ani.

Potrivit unei declarații publicate de trupă pe Facebook, Lee a decedat duminică, din cauza unei insuficiențe cardiace, în urma unei boli de scurtă durată.

Brotherhood of Man este trupa cunoscută pentru câștigarea concursului Eurovision din 1976 cu piesa „Save Your Kisses for Me”.

Piesa a ajuns pe primul loc în peste 30 de țări și a devenit unul dintre cele mai bine vândute single-uri din istoria Eurovision.

„El va fi regretat de colegii săi de trupă Nicky Stevens, Lee Sheriden și, în mod special, de Sandra Stevens, cu care a fost căsătorit timp de 45 de ani fericiți”, se arată în declarație.

Lee s-a alăturat Brotherhood of Man în 1972 și a fost vocalist și chitarist principal.

„Save Your Kisses for Me” a câștigat concursul Eurovision patru ani mai târziu, în Olanda.

Cântecul s-a clasat pe primul loc cu 164 de puncte, având un avans de peste 70 de puncte față de Elveția, care s-a clasat pe locul al doilea. Single-ul s-a vândut în șase milioane de exemplare.

Printre hiturile grupului se numără „United We Stand”, „Oh Boy” și „Kiss Me Kiss Your Baby”.

Lee a scris împreună cu Sheriden multe dintre melodiile grupului, inclusiv „Angelo” și „Figaro”, care au ajuns pe primul loc în Marea Britanie.

Youtube video image

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel