Medic specializat în clonarea cămilelor pentru concursuri de frumusețe

Autorul articolului: Echipa RadioDCNews |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Medic specializat în clonarea cămilelor pentru concursuri de frumusețe / Foto: Pexels
Medic specializat în clonarea cămilelor pentru concursuri de frumusețe / Foto: Pexels

Există un medic care practică clonarea cămilelor în scopul participării acestora la concursuri de frumusețe și acesta afirmă că acțiunile lor sunt în acord cu voia lui Dumnezeu, spunând că ei doar îi ajută pe aceste animale.

După succesul primei clonări a unei cămile în 2009, dr. Nisar Wani a continuat să cloneze în mod repetat în laboratorul său din Dubai, obținând zeci de exemplare clonate.

Potrivit Reuters, dr. Nisar Wani a reușit să creeze o afacere de succes în zona Golfului Persic, clonând zeci de cămile în laboratorul său. Aceste animale clonate au potențialul de a obține sume colosale din curse și concursuri de frumusețe.

„Colectăm aceste ovule din ovarele animalelor sacrificate. Trebuie să le aducem la maturitate în laborator timp de 24 de ore înainte ca ele să ajungă în stadiul în care le putem folosi pentru procesul de clonare”, explică medicul.

Pentru a realiza clonarea animalelor, se utilizează o tehnică numită transfer nuclear de celule somatice. În acest proces, ADN-ul este extras din ovulul unei cămile și înlocuit cu ADN prelevat din celula corpului unei cămile cu caracteristici deosebite, precum viteza sau frumusețea sa.

Procesul de clonare a animalelor implică dezvoltarea unui embrion dintr-un ovul, fără a fi necesară fertilizarea cu spermatozoizi. Cu toate acestea, clonarea animalelor este un procedeu laborios și de lungă durată, iar rata de succes este relativ scăzută.

„Putem avea între 5 și 10 sarcini și uneori poate între 3 și 6 pui născuți la 100 de embrioni transferați”, explică dr. Wani.

Potrivit afirmațiilor medicului, Centrul pentru Biotehnologia Reproducției din Dubai are ca obiectiv conservarea celulelor și clonarea cămilelor campioane de curse, care au câștigat competiții de frumusețe sau au fost crescute pentru producția de lapte.

Laboratorul utilizează tehnologia clonării interspecii pentru a contribui la conservarea animalelor aflate în pericol de dispariție. Echipa condusă de medic a reușit să cloneze cămile bacteriene sălbatice, recunoscute pentru prezența a două cocoașe, folosind ovule și mame surogat cu o singură cocoașă.

„Nu facem nimic nou cu clonarea. Dumnezeu a creat tot materialul. Dumnezeu a creat celulele, noi doar ajutăm procesul”, afirmă Wani.

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel