Membrii trupei Iron Maiden, "profund întristaţi" de moartea fostului vocalist Paul Di'Anno, la 66 de ani

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Captura Instagram
Captura Instagram

Membrii trupei de heavy metal Iron Maiden au declarat că sunt "profund întristaţi" în urma decesului fostului membru al trupei Paul Di'Anno, la vârsta de 66 de ani, relatează marţi DPA/PA Media.

Paul Di'Anno a cântat cu rockerii britanici între 1978 şi 1981, figurând pe albumul lor de debut, "Iron Maiden", din 1980, dar şi pe următorul, "Killers" (1981), şi interpretând melodii precum "Running Free", "Sanctuary" şi "Remember Tomorrow".

Casa sa de discuri, Conquest Records, a anunţat vestea decesului lui Di'Anno în numele familiei acestuia, precizând că artistul a murit luni, la domiciliul său din Salisbury, în sudul Angliei.

Într-o declaraţie publicată pe reţelele sociale, basistul Iron Maiden, Steve Harris, s-a declarat "atât de trist" de decesul lui Di'Anno. "Este atât de trist că a murit, am luat contact cu el foarte recent, când ne-am trimis mesaje despre West Ham, cu bune şi cu rele", a spus el referindu-se la clubul de fotbal West Ham United.

"Măcar a concertat până de curând, era ceva ce-l făcea să meargă mai departe, să fie acolo (pe scenă) de câte ori putea. Ne va lipsi tuturor. Odihneşte-te în pace, amice", a adăugat Harris.

În aceeaşi declaraţie, membrii trupei au transmis că sunt "profund întristaţi" de această veste şi l-au descris pe Paul Di'Anno drept un solist vocal "de pionierat".

"Contribuţia lui Paul la Iron Maiden a fost imensă şi ne-a ajutat să pornim pe calea pe care am parcurs-o ca trupă timp de aproape cinci decenii. Prezenţa sa de pionierat ca solist vocal, atât pe scenă cât şi pe primele noastre două albume, va fi amintită cu mare drag nu doar de noi, ci şi de fanii din întreaga lume", a precizat formaţia.

Di'Anno a fost dat afară din trupă în 1981 din cauza comportamentului său imprevizibil şi a consumului de droguri, fiind înlocuit de actualul vocalist, Bruce Dickinson.

După ce a părăsit Iron Maiden, Di'Anno a continuat să înregistreze o serie de albume solo şi a cântat, de asemenea, în cadrul unor trupe precum Battlezone şi Killers. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel