Un tânăr care a vrut să copieze la examenul teoretic pentru permisul auto, și-a lipit aparatură de comunicații pe corp.
Un tânăr în vârstă de 21 de ani din judeţul Giurgiu este cercetat judiciar după ce a încercat să fraudeze examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere cu aparatură de comunicaţii lipită pe corp, scrie Agerpres.
"Un tânăr în vârstă de 21 de ani din nordul judeţului Giurgiu care susţinea luni, 6 decembrie, pentru a patra oară examenul teoretic pentru obţinerea permisului de conducere a fost prins de poliţişti în timp ce încerca să fraudeze examenul având asupra sa mijloace tehnice audio-video de comunicare la distanţă", se arată într-un comunicat de presă postat marţi pe pagina de Facebook a Instituţiei Prefectului Judeţului Giurgiu.
Tânărul a declarat poliţiştilor că era "disperat" pentru că obţinuse zero puncte la proba teoretică a examenului auto de trei ori şi s-a gândit că în acest fel putea să reuşească la a patra prezentare la examen, dar prin vigilenţa oamenilor legii nu a durat mult până să fie prins.
Lucrătorii Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Giurgiu au găsit asupra tânărului mai multe fire lipite pe corp şi alte echipamente cu un telefon mobil.
Cazul a fost înaintat structurii judiciare din cadrul Poliţiei municipiului Giurgiu pentru a efectua cercetări.
Ultimul caz de acest fel a fost identificat la Giurgiu în anul 2018.
Trecerea la utilizarea exclusivă a vehiculelor electrice şi renunţarea la cele cu combustie internă ar duce la pierderea a jumătate de milion de locuri de muncă la nivel european, arată un studiu efectuat la solicitarea Asociaţiei Europene a Furnizorilor de Automobile (CLEPA).
Studiul, realizat de PwC Strategy, are ca scop evaluarea impactului a trei scenarii de politică Green Deal asupra ocupării forţei de muncă şi a valorii adăugate în rândul furnizorilor de automobile din Europa în perioada 2020-2040, scrie Agerpres.
Scenariile reprezintă o abordare tehnologică mixtă, actuală numai pentru vehicule electrice propusă în pachetul Fit for 55 şi un scenariu radical de accelerare a vehiculelor electrice. Toate cele trei scenarii presupun o electrificare accelerată pentru a îndeplini obiectivele climatice, cu o cotă mare de piaţă pentru vehiculele electrice până în 2030 de peste 50%, aproape 80% şi, respectiv, de aproximativ 100%.