Află în articol cinci metode prin care îți poți reduce facturile la utilități.
Pentru a primi facturi mai mici la electricitate puteți folosi cinci metode simple pentru a reduce facturile. Jurnalistul Călin Cociș de la Realitatea Plus a prezentat mai multe soluții pentru români. Acesta a stat de vorbă cu specialiștii și a identificat 5 trucuri pentru a reduce consumul de energie electrică, dar și pentru a avea facturi mai mici la căldură în această iarnă.
"Vorbim de măsuri pe cât de simple, pe atât de eficiente, cel puțin asta spun specialiștii. Pentru a nu închide curentul de tot sunt câteva măsuri care ar trebui să ne ajute. Ne gândim la măsuri complicate, dar ele de obicei sunt la îndemâna oricui.
Am selectat mai jos cinci dintre măsurile care îți vor scădea costurile.
Prima este legată de încărcătoare. Fie că vorbim de încărcătorul de la laptop, de la telefon, de la căști, rămân acolo și continuă să consume. Oamenii au falsa senzație că dacă nu este conectat și aparatul la încărcător, acel încărcător nu consumă curent. În realitate specialiștii ne spun altceva. Iată că deși nu consumă la fel de mult, consumă și în final se adună la factură.
O a doua măsură de reducere a consumului este cea legată de becuri. Specialiștii ne recomandă să încercăm să investim în becuri economice în detrimentul celor clasice, chiar dacă la început vom avea o mică investiție de făcut.
O altă măsură extrem de importantă este legată de citirea consumului, din perspectiva contoarelor care e bine să fie citite în fiecare lună pentru că de foarte multe ori omitem acest lucru și ne vin facturi estimate și ajungem la sume mult mai mari care ne dau bugetul peste cap.
Cea de-a patra măsură este legată de centrală. Aceasta trebuie să funcționeze corect, să nu există pierderi, deci trebuie verificată doar de specialiști, la timp. De asemenea, aici putem să încadrăm și alte aparate cum ar fi aerul condiționat sau filtrul de cafea.
Citește și: Zile libere 2022. Ne vom relaxa mai mult ca anul acesta!
A cincea măsură se referă la repartitoare. În cazul lor ne spun specialiștii că este foarte important ca acestea să fie închise. De exemplu, când nu suntem acasă pentru a nu încălzi un spațiu care nu se află nimeni și pentru cei care își permit, aici iarăși vorbim de investiție, locuința să fie izolată.", a explicat Călin Cociș.