Executorii testamentari ai averii de 2 miliarde de dolari a regretatului star au depus o petiție pentru salariile restante din 2018.
Când Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, în urma unui aparent stop cardiac în Los Angeles, avea datorii de peste 500 de milioane de dolari, conform documentelor judiciare depuse vineri, 21 iunie, și obținute de PEOPLE.
În noaptea de dinaintea morții sale, Regele muzicii pop a susținut o repetiție generală de șase ore la Staples Center din Los Angeles, pregătindu-se pentru seria de concerte "This Is It" la O2 Arena din Londra. Ca parte a planului său de revenire, Jackson a scris cântece noi și a trecut prin multe ore de repetiții epuizante pentru a perfecționa spectacolele, care erau programate să se desfășoare din iulie 2009 până în martie 2010.
În ciuda succesului său muzical, Michael Jackson avea obiceiuri exorbitante de cheltuire și se confrunta cu o nevoie disperată de bani pentru a acoperi datoria anuală de 30 de milioane de dolari, potrivit Los Angeles Times. Expertul contabil William R. Ackerman, care a depus mărturie în calitate de martor al apărării în numele AEG Live în procesul de ucidere din culpă din august 2013, a oferit juraților o privire detaliată asupra finanțelor cântărețului.
Ackerman a explicat că Jackson cheltuia sume mari de bani pe donații caritabile, cadouri, călătorii, artă și mobilier. "A cheltuit o mulțime de bani pe bijuterii," a adăugat Ackerman în sala de judecată din centrul Los Angeles. "Era fără bani."
Încă din 1993, Michael Jackson acumulase datorii considerabile, ajungând la 140 de milioane de dolari până în 1998, conform rapoartelor. Între iunie 2001 și iunie 2009, datoria sa a crescut cu aproximativ 170 de milioane de dolari. Expertul contabil William R. Ackerman a menționat că dobânda la împrumuturile lui Jackson a crescut de-a lungul anilor, variind de la sub 7% până la 16,8% anual.
Potrivit The New York Times, Jackson a folosit participația sa în catalogul de cântece care includea hiturile Beatles ca garanție pentru împrumuturi de aproximativ 270 de milioane de dolari de la Bank of America. În 2005, banca a vândut aceste împrumuturi către Fortress Investment Group, o companie specializată în achiziționarea creanțelor în dificultate.