Mihai Trăistariu intervine în scandalul Eurovision: “Această competiție reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024”

Autorul articolului: Andreea Deaconescu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Sursa foto: Agerpres
EXCLUSIV
Sursa foto: Agerpres

Cu o carieră în industria muzicală de peste 25 de ani, Mihai Trăistariu a acordat un interviu în exclusivitate pentru Radio DC News în care ne-a spus părerea acestuia despre ediția din acest an a concursului Eurovision, despre concurentul preferat, despre performanțele trecute ale României și despre câștigătorul de anul acesta, Nemo. Aceasta este prima parte a interviului.

Eurovision reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024

"Eu sunt fan Eurovision de 20 de ani. Urmăresc toate edițiile, chiar dacă sunt sau nu acolo. Am și participat de 11 ori în finala românească. Sunt foarte ancorat în fenomen, cunosc tot ce se întâmplă acolo", a declarat acesta.

"Am văzut și cum s-a schimbat concursul de-a lungul timpului. S-a schimbat în bine cumva, pentru că sound-ul muzical se modernizează, nu poți să rămâi cu melodii băbăcioase, să zic așa, melodii vechi, însă nu aici e problema. Problema e introducerea votului publicului, care nu exista la început. În anii '50, mai exact în 1956, când s-a lansat Eurovision, era doar juriul, iar concursul era de creație muzicală și atunci conta doar melodia, textul, linia melodică. În timp, după 20-30 de ani, au introdus și votul publicului (50% cu 50%), și atunci publicul vrea și un pic de spectacol, un pic de show, ceva inedit, extravagant. În ultimii ani s-a exagerat un pic, în sensul că oamenii vin chiar și cu nebunii pe scenă. Acum am avut artiști goi-pușcă, Irlanda a venit cu draci, cu vârcolacul, și-a pus coarne în cap", a mai spus Mihai Trăistariu.

"Câștigătorul a declarat că nu e nici fată, nici băiat, a venit cu fustița pe scenă, deci s-a transformat totul destul de aiurea, deși arta, în general, necesită o liberă exprimare. Și atunci, vii cu ce crezi tu pe scenă", a adăugat acesta.

"Dar uite, de exemplu, elvețianul care a câștigat era de 2 luni pe locul întâi la casele de pariuri și a dominat clasamentul doar cu melodia, adică lumea nu știa cum va veni el pe scenă și tot le plăcea piesa, deci el oricum era printre favoriți. A mai venit și cu fustiță și a câștigat Eurovisionul. Cam așa a ajuns. Eurovisionul reflectă foarte bine showbiz-ul anului 2024, foarte agitat, plin de artiști de toate felurile și ca să mai iei ochii sau să culegi voturi, trebuie să vii cu ceva șocant, ieșit din tipar, altfel nu mai atragi voturile alea. Trebuie să faci cumva să fii vizibil, să fii discutat, să fii disputat, să fii controversat. Și uite așa am observat că în top 10, de exemplu, intră ori cei foarte buni, ori cei de care spuneam anterior", a completat el.

Franța a fost preferata mea

"Acum, de exemplu, Franța mi-a plăcut cel mai mult, dar a luat locul 4. Și Franța, și Israel, mi-au plăcut amândouă. Israel a fost cu scandaluri, cu războiul, au făcut niște petiții pe acolo să o scoată, dar n-au scos-o că, de exemplu, mie nu mi se pare normal să scoți acum țările pe chestii politice. Nu are nicio legătură artista care a reprezentat Israelul cu războiul, ea e doar un artist și atât, în fine. Cei foarte buni sau cei foarte controversați merg în față, și în top 10 chiar așa au fost: cei care au făcut gălăgie, scandal, nebunii, sau cei care chiar sunt foarte buni, deci dacă știi că nu ești grozav, dai din coate, faci o trăznaie și tot ieși în față, pentru că ești pe prima pagină. Ești comentat de toate ziarele din Europa. Scriu despre tine și e o reclamă cumva", a declarat acesta.

"La ediția de anul acesta în sine mi-a plăcut pentru că spectacolul în sine e exploziv, plin de culoare, de lumină, mi-au plăcut grafica, designul, coregrafiile, luminile, tot ce s-a întâmplat ca show e spectaculos, din ce în ce mai bun, de la an la an. Eurovisionul rămâne așa, cu scandaluri, cu controverse. Așa a fost dintotdeauna. Sunt orgolii mari, pentru că toate țările își trimit vedetele și atunci ies scandaluri acolo, la ei în țară, se supără lumea", a mai spus Mihai Trăistariu.

Dacă ești cuminte, nu te ajută

"Până și în Moldova au trimis-o pe Natalia Barbu, care la ei e megastar. A mai fost odată la Eurovision și a picat la semifinală, n-a trecut în finală, normal că s-a cam supărat. Adică e din ce în ce mai greu, nu trebuie să mai mergi cuminte pe scenă. Dacă ești cuminte, cu bun simț și doar cu vocea, iar piesa nu te ajută, trebuie să mai faci ceva. Trebuie să aduci un plus de ceva ca să atragă atenția, așa e obiceiul", a conchis Mihai Trăistariu.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel