Misterul construcției piramidelor, vechi de 4000 de ani, a fost elucidat

Autorul articolului: Mihai Preda |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Foto: Pexels
Foto: Pexels

Un nou braț de râu, ascuns sub nisipurile deșertului și terenurile agricole, este considerat că a fost folosit pentru transportul blocurilor masive de piatră și a materialelor către siturile piramidelor.

Oamenii de știință cred că au descoperit în sfârșit misterul vechi de secole privind modul în care au fost construite cele 31 de piramide, inclusiv celebra Piramidă a lui Keops, în Egipt, acum mai bine de 4.000 de ani, scrie euronews.com.

Și nu, nu a fost cu ajutorul extratereștrilor.

O descoperire revoluționară a cercetătorilor de la Universitatea din North Carolina Wilmington relevă că aceste minuni antice au fost probabil construite de-a lungul unui braț al Nilului, acum îngropat, ascuns sub nisipurile deșertului și terenurile agricole.

De ani de zile, arheologii au speculat că egiptenii antici au folosit o cale navigabilă pentru a transporta blocurile masive de piatră și alte materiale necesare construcției piramidelor. Totuși, locația exactă și natura acestei căi navigabile au rămas evazive până acum.

Noua ramificație descoperită, numită "Brațul Ahramat", care se întinde pe aproximativ 64 de kilometri (39 mile), este considerată că a fost „folosită ca o cale navigabilă de transport pentru muncitori și materialele de construcție către siturile piramidelor”, conform studiului. Cercetătorii au folosit o combinație de date radar din satelit, studii geofizice și carotaje de sol pentru a cartografia acest braț ascuns.

Conform studiului, „numeroase temple din văile Egiptului nu au fost încă găsite și, prin urmare, ar putea fi încă îngropate sub câmpurile agricole și nisipurile deșertului de-a lungul malurilor Brațului Ahramat.”

Motivele pentru care acest braț al râului s-a secat sau a dispărut rămân incerte. Cel mai probabil, o perioadă de secetă și deșertificare a determinat ca nisipul să acopere regiunea, colmatând râul, conform cercetătoarei Eman Ghoneim.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel