Cei de la Ro Vaccinare demontează un mit legat de pătrunjel.
"Pătrunjelul NU ajută și NU protejează împotriva COVID-19! Pătrunjelul, homeopatele, mâncatul natural, aerisitul, statul la soare, mașinile scumpe, acatistele sau mersul la salină nu ajută. Am avut parte de aceste lucuri înainte de apariția vaccinurilor și nu au ajutat. Singurul lucru care e ajută este vaccinarea.
Da, sunt câțiva 'specialiști' care nu recomandă vaccinarea. Ei recomandă invariabil pătrunjel, homeopate, mâncatul natural, aerisitul, statul la soare, mașinile scumpe, acatistele sau mersul la salină.
Totuși, dacă sunt oameni care cred în beneficiile miraculoase ale pătrunjelului, ar trebui să meargă la aprozar când se simt rău și nu la medic. Evident că trebuie să consulte medicul.
PS: postarea are rolul de a atrage atenția asupra consultării medicilor și nu a 'specialiștilor' pentru probleme ce țin de sănătate", transmit cei de la Ro Vaccinare pe pagina de Facebook.
COVID-19 creşte riscul de dezvoltare a unor cheaguri sangvine grave în primele şase luni după infectare, potrivit unui studiu realizat în Suedia, publicat joi în British Medical Journal (BMJ).
Aproximativ 17 pacienți din 10.000 de persoane cu Covid au avut un cheag de sânge în plămâni, comparativ cu mai puțin de unul din 10.000, raportat la cei care nu au avut Covid.
Patru din 10.000 de pacienți cu Covid au dezvoltat Tromboza venoasă, comparativ cu unul din 10.000 de oameni care nu au avut Covid.
COVID-19 creşte riscul de cheaguri sangvine în primele şase luni după infectare.
Acest studiu suedez a dezvăluit un risc sporit de tromboză venoasă profundă (un cheag sangvin format la nivelul picioarelor) în primele trei luni după infecţia COVID-19, de embolie pulmonară (un cheag de sânge format în plămâni) în primele şase luni după infectare şi de eveniment hemoragic în primele două luni după contractarea bolii.
Acest risc a fost mai pronunţat în timpul primului val al pandemiei în raport cu valurile al doilea şi al treilea, au subliniat autorii studiului.