Motivele pentru care te confrunți mereu cu dureri de cap. Când trebuie să apelezi de urgență la medic

Autorul articolului: Romina Baluta |
Data publicării:
| Categorie: Lifestyle
Sursa foto: unsplash, autor Carolina Heza
Sursa foto: unsplash, autor Carolina Heza

Uneori, durerile de cap apar spontan, distrugându-ne imediat capacitatea de a ne distra, de a ne concentra la muncă sau de a funcționa ca o ființă umană. Iată care sunt principalele motive pentru care ne confruntăm adesea cu dureri de cap. 

Dar dacă vrei să știi care este cel mai bun mod de a scăpa de o durere de cap, mai ales atunci când te confrunți cu dureri de cap cronice în fiecare zi, ceea ce ar trebui să începi cu adevărat prin a te întreba este ce cauzează diferitele tipuri de dureri de cap în primul rând. Bineînțeles, durerile de cap se întâmplă tuturor din diverse motive din când în când, iar aceste tipuri de dureri de cap vor fi probabil tratate mai mult decât ar fi dacă ai avea o durere de cap aproape constantă.

Durerile de cap frecvente sunt încă denumite uneori "dureri de cap cronice zilnice", dar Dr. Alexander Mauskop, MD, neurolog și director al New York Headache Center din New York City, este unul dintre medicii care nu mai folosește acest termen.

În schimb, spune el, "împărțim durerile de cap foarte frecvente în categorii de migrenă cronică, care este de departe cel mai frecvent tip de durere de cap care obișnuia să fie numită durere de cap cronică zilnică".

Motivele  pentru care te confrunți mereu cu dureri de cap

1. Stresul

Contrar credinței populare, stresul nu provoacă dureri de cap, chiar dacă sigur poate părea așa atunci când există presiuni asupra ta. Cauza principală a durerilor de cap este genetică, "dar factorii declanșatori, cum ar fi stresul ... fac ca atacurile să fie mai frecvente și mai severe. Stresul duce la eliberarea de adrenalină, care, la rândul său, duce la epuizarea magneziului și la alte modificări biochimice care provoacă atacuri de migrenă", explică Dr. Mauskop. Așadar, învățați să vă gestionați anxietatea; s-ar putea ca stresul să nu fie de vină pentru durerile de cap, dar cu siguranță nu ajută.

2. Postura proastă în timp ce stați la serviciu

Da, statul cocoțat la birou sau aplecat asupra calculatorului poate provoca tensiune musculară, care la rândul ei poate duce la migrene. Și nu se oprește aici.

"Migrena însăși provoacă tensiune musculară și rezultă un cerc vicios", spune Dr. Mauskop. "Așadar, tensiunea musculară este atât un factor declanșator, cât și rezultatul migrenelor."

Aceasta este o mare pacoste, dar poate fi, de asemenea, un motiv uriaș pentru a învăța mai multe despre ergonomie și de ce ar trebui să stați mai mult în picioare la locul de muncă. Și, din moment ce știm acum că stresul vă poate înrăutăți durerile de cap, încercați să vă ușurați și stresul de la locul de muncă.

3. Hormoni

Crampe, stări de spirit proaste, un flux de sânge aparent nesfârșit... da, menstruația ta oferă în mod constant momentele bune, iar durerile de cap frecvente pot face și ele parte din asta.

"O scădere a estrogenului înainte de ovulație și mai ales înainte de menstruație crește sensibilitatea la durere și scade pragul pentru o migrenă", spune Dr. Mauskop.

Există modalități de a aborda acest aspect, inclusiv sărirea pastilelor placebo din pachetul de contraceptive sau luarea de medicamente. Dar consultați-vă cu medicul dumneavoastră:

"Contraceptivele care conțin estrogen luate în mod continuu pot ajuta la prevenirea acestor migrene, dar la unele dintre ele, le pot agrava", avertizează Dr. Mauskop.

4. Cofeina

Iată cum stă treaba cu cofeina. Ei bine, în primul rând - cafeaua! În al doilea rând, cofeina poate ajuta, de fapt, la ameliorarea durerii de cap. De fapt, este inclusă în unele medicamente cu prescripție medicală și OTC. Acestea fiind spuse, cofeina poate, de asemenea, să înrăutățească durerile de cap.

"Consumul zilnic regulat de doar două cești de cafea poate agrava durerile de cap, iar acest lucru se datorează retragerii cofeinei", spune Dr. Mauskop. "Astfel, oamenii se simt mai bine pentru câteva ore sau chiar mai mult de 12 ore, dar apoi se trezesc cu o migrenă severă de abstinență de cofeină".

5. Lipsa de somn

Pentru aceia dintre noi care stau treji până târziu, somnul poate părea că se află destul de jos pe lista noastră de priorități. Dar somnul este atât de important din atât de multe motive. Ne ajută să ne menținem sănătoși din punct de vedere emoțional, ne reduce riscul de boli grave, ne menține sistemul imunitar în funcțiune, ne afectează modul în care funcționează creierul... și lista poate continua. Pe lângă toate acestea, "lipsa somnului duce la o iritabilitate crescută a creierului și scade pragul pentru migrene", spune Dr. Mauskop, potrivit yourtango.ro

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel