Neurochirurgii, șocați de ce au găsit în creierul unei femei

radiodcnews Team |
Data publicării:
| Categorie: Știri

O femeie din Australia a avut timp de doi ani simptome precum pierderi de memorie și dureri abdominale iar cauza a șocat lumea medicală.

În timpul intervenției chirurgicale, medicii au extras din creierul femeii un specimen de larvă ophidascaris robertsi care era "viu și zbătându-se", evenimentul fiind considerat o premieră mondială.

Dr. Hari Priya Bandi, dela spitalul Canberra le-a spus colegilor în timp ce o opera pe femeie: "Doamne, nu o să vă vină să credeți ce am găsit în creierul acestei doamne".

Pacienta, o femeie de 64 de ani din New South Wales, a fost internată pentru prima dată la spitalul local la sfârșitul lunii ianuarie 2021 cu dureri abdominale și diaree, iar apoi cu o tuse uscată constantă, febră și transpirații nocturne.

Până anul trecut, simptomele ei includeau, de asemenea, amnezie și depresie, potrivit The Guardian. Când a fost examinată la Spitalul Canberra, o scanare RMN a creierului ei a sugerat că existau anomalii care necesită o intervenție chirurgicală, a declarat Dr. Sanjaya Senanayake, specialist în boli infecțioase.

2. -imagine fara descriere- (_methode_times_prod_web_bin_93f8e1bc-45d1-11ee-be2e-24f758bd7727_80397900.jpg)

"Neurochirurgii se confruntă în mod regulat cu infecții în creier, dar aceasta a fost o descoperire unică în carieră. Nimeni nu se aștepta să găsească așa ceva", a explicat expertul.

Echipa medicală a trimis viermele la un laborator, unde un expert de la Organizația de Cercetare Științifică și Industrială a Commonwealth-ului l-a identificat imediat, fiind un ophidascaris robertsi, un parazit care se găsește de obicei la pitoni.

Femeia locuia în apropierea unei zone lacustre locuite de pitoni covor și, deși nu intrase în contact direct cu șerpii, aduna adesea ierburi din jurul lacului pentru a le folosi la gătit.

Medicii și oamenii de știință care investighează cazul cred că pacienta a fost probabil infectată cu parazitul direct prin atingerea acelor plante sau după ce a mâncat verdețuri.

Cazul a fost documentat în ediția din septembrie a revistei Emerging Infectious Diseases.

Senanayake a declarat că acest caz a evidențiat pericolul transmiterii bolilor și infecțiilor de la animale la oameni, mai ales pe măsură ce oamenii și animalele încep să trăiască mai aproape unii de alții și habitatele se suprapun tot mai mult.

"În ultimii 30 de ani au existat aproximativ 30 de noi infecții în lume", a spus el. "Dintre infecțiile emergente la nivel global, aproximativ 75% sunt zoonotice, ceea ce înseamnă că a existat o transmitere din lumea animală în cea umană".

Printre acestea se numără și coronavirusurile. O teorie fiind că Covid-19 s-a răspândit de la animale precum liliecii și pangolinii la oameni în Wuhan, China, înainte de a crea pandemia globală.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel