Next Gen ATP Finals se mută în Arabia Saudită pentru următorii 5 ani

Autorul articolului: Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Sport
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Next Gen ATP Finals se va disputa în Arabia Saudită, iar premiile sunt un record pentru această competiție destinată celor mai tineri jucători de tenis.

Jeddah, Arabia Saudită, a fost anunțată oficial ca oraș gazdă a Next Gen ATP Finals, în perioada 2023-2027. Turneul va avea loc timp de cinci zile la King Abdullah Sports City, pe hard indoor, în perioada 28 noiembrie-2 decembrie 2023, cu premii record de 2 milioane de dolari americani puse la bătaie, după cinci ediții de succes ale turneului de la Milano, Italia, scrie ATP.

Anul trecut, premiile au fost de 1,4 milioane de dolari, iar premiile din 2023 sunt un record pentru această competiție.

Anunțul făcut de Asociația jucătorilor Profesioniști de Tenis vine în urma unui proces de licitație competitiv lansat în martie 2023, cu sprijinul Deloitte's Sport Business Group.

Procesul a evaluat orașe gazdă din mai multe regiuni în funcție de criterii precum locul de desfășurare, conectivitatea internațională și potențialul de a dezvolta tenisul profesionist pe o nouă piață.

Pe lângă faptul că va oferi premii record în bani pentru jucători, candidatura de succes a Jeddahului, condusă de Federația Saudită de Tenis (STF), face istorie, fiind primul eveniment oficial de tenis profesionist care va avea loc în Arabia Saudită. Aceasta se bazează pe o prezență de peste 30 de ani în Orientul Mijlociu pentru circuitul ATP.

”Este un eveniment de mare succes: "Turneul ATP este cu adevărat global, iar explorarea de noi piețe este esențială pentru creșterea acestui sport. Aducerea Next Gen ATP Finals la Jeddah este șansa noastră de a inspira noi fani, într-o regiune cu o populație tânără foarte numeroasă, și de a uni publicul în jurul tenisului. Felicitările noastre se îndreaptă către Jeddah și Federația saudită de tenis. Așteptăm cu nerăbdare să dezvoltăm împreună succesul incredibil al evenimentului”, a declarat Andrea Gaudenzi, președintele ATP.

Evenimentul servește, de asemenea, drept platformă de testare a modificărilor de reguli, a noilor tehnologii și a inovațiilor din acest sport, multe dintre acestea fiind apoi încorporate în circuitul ATP.

Vezi și: John Isner renunță la tenis după 17 ani de carieră

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite


DC Media Group Audience


pixel