Noul Titanic finanțat de magnatul minier australian Clive Palmer, în vârstă de 70 de ani, nu va duce lipsă de bărci de salvare în cazul în care va avea aceeași soartă sortită eșecului ca și predecesorul său tragic.
Noul Titanic va avea o mulțime de bărci de salvare - pentru a nu se mai repeta momentul din film în care Leonardo DiCaprio nu are loc pe plută.
În finalul filmului dezastruos din 1997, personajul actriței Kate, Rose, se urcă pe una dintre ușile plutitoare ale pachebotului care se scufundă și apucă mâna iubitului Jack - interpretat de Leonardo DiCaprio - pentru a-l împiedica să se înece în apa înghețată.
Degetele îi alunecă și el dispare în adâncurile întunecate ale Atlanticului de Nord, în timp ce ea supraviețuiește în reconstituirea cinematografică a dezastrului real din 2012, în care nava s-a scufundat după ce a lovit un iceberg în timpul călătoriei sale inaugurale.
Magnatul australian al mineritului Clive Palmer, în vârstă de 70 de ani, a declarat că scena l-a inspirat să construiască Titanic II - o recreere în valoare de 530 de milioane de lire sterline a vasului original, cu aceeași "măreție", inclusiv podul, scara mare și sala de mese de primă clasă.
Dar va exista o schimbare semnificativă - mai multe bărci de salvare.
Va avea 18 bărci de salvare motorizate complet închise, fiecare dintre ele putând transporta 250 de persoane, ceea ce va permite ca 4.500 de persoane să părăsească nava în siguranță în caz de urgență, potrivit DailyStar.