Nu trebuie să-ţi bei cafeaua dintr-o cană roşie sau portocalie

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
Nu trebuie să-ţi bei cafeaua dintr-o cană roşie sau portocalie/Freepik
Nu trebuie să-ţi bei cafeaua dintr-o cană roşie sau portocalie/Freepik

Dacă aspiri să trăiești până la o vârstă înaintată, consumul de cafea poate contribui la acest obiectiv. Studii efectuate de cercetători americani au confirmat că persoanele care consumă trei cești de cafea pe zi au șanse mai mari de a trăi mai mult. Cu toate acestea, poate nu știai că tipul de ceașcă folosit poate influența gustul cafelei.

Când te gândești la cafea, poate prima țară care îți vine în minte este Italia sau Franța. Cu toate acestea, este interesant de remarcat că Finlanda este de fapt țara cu cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor. Un adult finlandez consumă în medie până la 27,5 kilograme de cafea pe an, în timp ce un american consumă aproximativ 11 kilograme. Norvegia ocupă locul doi în top, urmată de Danemarca pe locul trei. Surprinzător, Italia și Franța nu se află în top 10. Pe întreg globul, se consumă zilnic aproximativ 1,6 miliarde de cești de cafea.

Ce culoare are cana ta de cafea?

Contează foarte mult şi din ce bei cafeaua. Cele roşii sau portocalii ar putea conţine plumb, dar, în general, sunt asociate mental cu pericolul. Un studiu realizat de cercetători germani şi elveţieni a arătat că aceia care au folosit veselă roşie au consumat cu 44% mai puţine alimente spre deosebire de cei care au avut veselă de culoare albastră. Este un detaliu de reţinut în caz că vrei să ţii dietă sau consumi o cantitate exagerată de cafea pe zi.

Culoarea ceştii de cafea contează și din motive psihologice

A existat un experiment cu privire la percepția cafelei pe baza culorii cănii. S-a dovedit că dacă bem cafea dintr-o cană albă, poate părea mai puțin dulce decât dacă o bem dintr-o cană albastră sau transparentă.

Optează pentru căni din sticlă, ceramică sau oțel inoxidabil. Nici cănile din plastic sau aluminiu nu sunt sigure, deoarece pot elibera substanțe nedorite la fel ca ceştile cu bordură.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel