O chitară cumpărată de George Harrison în adolescenţă s-ar putea vinde cu "peste 1 milion de dolari"

Autorul articolului: Dana Mihai |
Data publicării:
| Categorie: Știri
FOTO: FreePik
FOTO: FreePik

O chitară cumpărată în adolescenţă de George Harrison, cu aproximativ 58 de lire sterline (76 de dolari), s-ar putea vinde cu peste un 1 milion de dolari la o licitaţie, informează joi DPA.

Chitara electrică Futurama a fost cumpărată de starul Beatles în 1959, când avea 16 ani şi era electrician ucenic, şi a fost achitată în 44 de rate după ce mama lui a semnat un contract pentru plata eşalonată cu magazinul de muzică Frank Hessy din Liverpool.

Instrumentul va fi scos la vânzare luna viitoare, în Nashville, Tennessee, în cadrul licitaţiei "Played, Worn & Torn", organizată de Julien's Auctions.

Prezentând chitara la muzeul The Beatles Story din Liverpool, unde va fi expusă până pe 17 octombrie, Martin Nolan, director executiv al Julien's Auctions, a declarat: "Ştim că (George Harrison) a cântat la această chitară în peste 324 de spectacole la The Cavern şi de nenumărate ori în Hamburg, Germania, în 1960 şi 1961".

Chitara costa iniţial 55 de guinee (aproximativ 58 de lire), însă preţul de achiziţie a ajuns la 74 de lire din cauza contractului de cumpărare în rate, a precizat Nolan.

"Estimăm, cu reţinere, un preţ cuprins între 600.000 şi 800.000 de dolari, dar cred că ar trebui să se vândă cu peste un milion" de dolari, a adăugat el.

Mai devreme în acest an, Julien's Auctions a vândut chitara acustică Hootenanny a lui John Lennon pentru 3 milioane de dolari. Anterior, o altă chitară acustică a lui Lennon a fost vândută cu 2,4 milioane de dolari.

Chitara Futurama este scoasă la vânzare de un colecţionar care a cumpărat-o în 2019. Instrumentul a fost la un pas de a avea alt proprietar, după ce a fost oferit drept premiu în 1964, la un concurs pentru fanii Beatles, în revista Beats Instrumental. Concursul a fost câştigat de un anume AJ Thompson din Saltdean, East Sussex, care atunci când i-a fost oferită opţiunea de a primi bani în locul chitarei, a ales banii, a povestit Nolan. 

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel