O rugăciune de Ziua Îndrăgostiților. Tinerii singuri s-au rugat pentru dragoste la o pagodă din capitala Hanoi

Autorul articolului: Cristian Cîșleanu |
Data publicării:
| Categorie: Social
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Află ce declarații au făcut tinerii care s-au rugat pentru dragoste.

În Vietnam, unde societatea susţine puternic mariajul, tinerii singuri s-au adunat miercuri la o pagodă din capitala Hanoi pentru a se ruga pentru dragoste, cu ocazia Zilei Îndrăgostiţilor, transmite AFP.

”Ajută-mă Buddha, te rog, aş vrea să am un iubit anul acesta ca să nu mai fiu singură”, declama Nguyen Thi Ly în faţa altarului pagodei Ha, plin de ofrande de tot felul, de la trandafiri, fructe, biscuiţi la bancnote false destinate arderii.

”Sper că voi fi binecuvântată cu un iubit anul acesta, pentru ca familia mea să nu mă mai întrebe când mă voi căsători”, a declarat pentru AFP această funcţionară de 26 de ani.

”Mă rog deja de cinci ani aici pentru a avea o relaţie”, mărturiseşte ea.

Vietnamezii, adepţi ai confucianismului şi budismului, au obiceiul de a se ruga în temple pentru prosperitate, fericire sau pace, în conformitate cu un calendar definit de ciclul lunii.

Azi însă, noua generaţie a ales ziua de 14 februarie, Ziua Îndrăgostiţilor, cu origini creştine, pentru a se ruga pentru dragoste.

În capitala Hanoi, pagoda Ha, cu piloni de lemn, a devenit templul favorit al sufletelor aflate în căutarea dragostei, deşi legenda originii presupuselor sale puteri s-a pierdut de-a lungul secolelor.

Standarde tradiţionale

Persoanele singure sunt supuse unei presiuni tot mai mari de a se căsători şi de a avea copii, într-o societate dominată de standarde tradiţionale legate de familie.

Femeile se pot căsători de la vârsta de 18 ani, iar bărbaţii de la 20 de ani, însă datele oficiale arată că prima căsătorie intervine mult mai târziu, la o vârstă medie de 29,8 ani (în 2022).

Vietnamezii se căsătoresc din ce în ce mai târziu, remarca o instituţie media de stat, o tendinţă consolidată de nivelurile mai ridicate de educaţie şi de exodul din rural.

Rugăciunea ”este o procedură spirituală care exprimă nesiguranţa tinerilor în ceea ce priveşte găsirea jumătăţii lor”, explică Tran Thanh Nam, expert în psihologie educaţională.

Analistul face responsabile pentru această situaţie noile tehnologii şi reţelele sociale care au erodat capacitatea tinerilor de a menţine o relaţie amoroasă serioasă.

Nguyen Van Duong, în vârstă de 30 de ani, susţine că munca sa de medic îi ocupă tot timpul. La fel ca şi părinţii săi, el îşi face griji cu privire la statutul său de burlac.

”Părinţii mei îmbătrânesc pe zi ce trece. Ei vor doar să mă căsătoresc şi să am copii”, a precizat acesta, conform Agerpres.

Articole similare



Cele mai noi articole



Trend - Top citite




pixel