Omul care a creat submarinul Titan, vrea să trimită 1000 de oameni în spațiu

radiodcnews Team |
Data actualizării: | Data publicării:
| Categorie: Știri
Visezi la spațiu? Rezervă-ți locul pentru 2027 – doar 1,5 milioane de yuani
Visezi la spațiu? Rezervă-ți locul pentru 2027 – doar 1,5 milioane de yuani

Cofondatorul OceanGate vrea să trimită 1.000 de oameni într-o colonie plutitoare în atmosfera planetei Venus până în 2050.

Cofondatorul OceanGate Expeditions nu pare a fi descurajat de tragedia submersibilului Titan, scufundat în apele oceanului, ambiția lui fiind acum să împingă limitele călătoriilor extreme prin trimiterea a 1.000 de oameni să trăiască într-o colonie plutitoare în atmosfera planetei Venus până în 2050, scrie New York Post.

Guillermo Söhnlein, afaceristul care a fondat OceanGate alături de Stockton Rush în 2009, dar s-a retras ulterior în 2013 este, de asemenea, fondatorul și președintele Humans2Venus, companie pe care o descrie pe LinkedIn ca fiind "o companie privată axată pe stabilirea unei prezențe umane permanente în atmosfera planetei Venus".

"Uitați de OceanGate. Uitați de Titan. Uitați de Stockton. Omenirea ar putea fi pe punctul de a face o mare descoperire, cum ar fi să nu profităm de ea pentru că noi, ca specie, vom fi împinși înapoi în acest status quo", a declarat Söhnlein pentru Insider.

Publicația a precizat că omul de afaceri de 57 de ani, născut în Argentina, se bazează în noua sa aventură pe descoperirile NASA, potrivit cărora există o mică zonă din atmosfera planetei Venus la aproximativ 50 de kilometri de suprafață, unde oamenii ar putea, teoretic, supraviețui.

El nu a reușit să abordeze modul în care această stație spațială propusă pentru 1.000 de coloniști ar putea face față vânturilor de 224 de mile pe oră.

"Este deocamdată o aspirație, dar cred că este, de asemenea, foarte realizabilă până în 2050", a declarat acesta. El a explicat, de asemenea, că firma pe care o conduce a ales Venus datorită gravitației planetei.

Venus, care este deseori numită "planeta soră" a Pământului datorită dimensiunilor și a compoziției maselor similare, aceasta are aproximativ aceeași gravitație la suprafață ca și Pământul.

Articole similare



Cele mai noi articole







pixel